Mobile menu

Kazakistan'da Tam Puanla Yolumuza Devam Ediyoruz

pht07533-1024x683 1Kazakistan’ın Aktau kentinde 3-8 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenen 2023 Dünya Okullar Takım Satranç Şampiyonası’nda dört tur sona erdi. İlk iki maçtan galibiyetle ayrılan takımımız iki maçtan daha galibiyetle ayrılarak yoluna tam puanla devam ediyor.

3.turda takımımız Letonya takımı ile karşılaştı. İlk masada siyah taşlarla oynayan IM Işık Can, açılışta yaptığı doğru taş değişimleriyle piyon öne geçti ve sonrasında rakip şaha yaptığı baskıyla rakibini mağlup etmesini bildi. İkinci masada ise açılışta rakibinin yaptığı piyon fedası sonucunda vezir kanadında çift geçer yaratan FM Hasan Hüseyin Çelik, çift piyon önde kale oyunsonuna giderek güzel bir galibiyete imza attı. Üçüncü masada oynayan FM Adar Tarhan, açılışta yaptığı güzel bir taktik fikirle hem rakibinin piyon yapısını zayıflattı hem de atını f4 karesine oturdu. Veziri ve atıyla rakip sahaya dalan FM Tarhan, materyal avantajını elde ederek oyunu kazanmayı başardı. Dördüncü masaya baktığımızda ise beyaz taşlarla mücadele eden WCM Işıl Can, dengeli geçen açılış safhasının ardından açmaz motifinden faydalanarak piyon öne geçti. Sonrasında rakip şah üzerinden baskısını iyice arttıran sporcumuz çok şık bir matla sonuca gitti. Böylece takımımız bu turdan da 4-0 skorla galip olarak ayrıldı.

4.tura geldiğimizde ise 5 numaralı seribaşı olan Paraguay takımı ile karşılaştık. İlk masada beyaz taşlarla oynayan IM Işık Can, eşit geçilen açılış safhasının ardından oyunsonunda sergilediği baskılı oyunla piyon öne geçti ve sonrasında da maçı kazanmasını bildi. İkinci masada mücadele eden FM Hasan Hüseyin Çelik, açılışta rakibinin baskılı oyunu karşısında çok başarılı bir savunma oyunu sergileyerek avantajı rakibine kaptırmadı. Oyunsonuna geçişte piyon da kazanmayı başaran sporcumuz oyunu da kazanmasını bildi. Üçüncü masaya baktığımızda ise oyunortasında sergilediği aktif oyunla piyon öne geçen FM Adar Tarhan, piyon önde girdiği vezir oyunsonunda hata yapmadı ve 69 hamlede rakibini mağlup etti. Dördüncü masada oynayan WCM Işıl Can ise rakibiyle berabere kaldı ve takımımız bu turdan ise 3,5-0,5 skorla galip olarak ayrıldı.

Takımımız 5.turda ise Hindistan takımı ile mücadele edecek. 5.Turu 6 Ağustos Pazar günü TSİ 13.00’te başlayacak olan şampiyonada takımımıza başarılar dileriz.

Fotoğraflar: Resmi Site 

Resmi Site : https://wstcc2023.fide.com/

Chess-Results : https://chess-results.com/tnr798340.aspx?lan=8&art=20&turdet=YES&flag=30&snr=1

 

pht07533-1024x683 1sse 5277 2-1024x683

pht07528-1024x683