Mobile menu

Kazakistan'da İlk Günde İki Galibiyet

wstc 1Kazakistan’ın Aktau kentinde 3-8 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenen 2023 Dünya Okullar Takım Satranç Şampiyonası’nda bugün ilk iki tur maçları oynandı. U18 kategorisinde birinci seribaşı olarak başlayan takımımız ilk iki maçından da galip olarak ayrılmayı başardı.

Takımımız ilk turda Bangladeş takımı ile karşı karşıya geldi. Kağıt üzerinden oldukça baskın olduğumuz eşleşmede maçlarda da beklenen gerçekleşti ve rakibimizi 4-0 skorla geçmeyi başardık. İlk masada siyah taşlarla oynayan IM Işık Can, açılışta f hattında yarattığı duble piyonun ardından oyunortasında da taş öne geçti. Ters kanada rok atmış şah konumunda rakip şaha hızlı bir saldırı gerçekleştiren IM Can, rahat bir galibiyet aldı. 2.masada oynayan FM Hasan Hüseyin Çelik ise açılışta güzel bir taktikle vezir öne geçti ve rakibini mağlup etmesini bildi. 3.masada mücadele eden FM Adar Tarhan, rakibinin yaptığı hatalı piyon sürüşünü değerlendirerek vezir kanadında çift geçer yarattı ve galibiyeti almasını bildi. 4.masada oynayan WCM Işıl Can, oyunortasında yaptığı güzel bir kalite fedasının ardından rakip şaha yaptığı agresif saldırıyla rakibine nefes aldırmadı ve güzel bir galibiyete imza attı.

Takımımız ikinci turda ise Hırvatistan takımıyla karşılaştı. İlk masada beyaz taşlarla oynayan IM Işık Can, rakibinin tercih ettiği Sicilya Savunması Dragon Varyantı karşısında 20 hamle teorik varyantın ardından doğru taş değişimleri yaparak iyi at kötü fil konumuna girdi. Atıyla rakibine adeta nefes aldırmayan IM Can, kalelerini de açık hatta gelerek hızlı bir galibiyete imza attı. 2.masada oynayan FM Hasan Hüseyin Çelik, açılışta piyon öne geçmesinin ardından vezir kanadında güzel bir geçer piyon elde etti. Çift fil avantajıyla geçer piyonu destekleyen FM Çelik, rakibini mağlup etmesini bildi. 3.masaya baktığımızda beyaz taşlarla açılışta basit bir çatal uyuyan rakibine karşısında FM Adar Tarhan çok hızlı bir galibiyet aldı. 4.masada siyah taşlarla oynayan WCM Işıl Can, açılışta rakibine inisiyatifi kaptırsa da rakibine güzel bir mat ağı kurup mat etmeyi başardı. Böylece takımımız bu turda da rakibine 4-0 skorla mağlup etmesini bildi.

Takımımız 3.turda ise Letonya takımı ile mücadele edecek. 3.Turu TSİ 13.00’te başlayacak olan şampiyonada yarışan takımımıza başarılar dileriz.

Resmi Site : https://wstcc2023.fide.com/

Chess-Results : https://chess-results.com/tnr798340.aspx?lan=8&art=20&turdet=YES&flag=30&snr=1

 

wstc 1wstc 2wstc 3