Mobile menu

Konya'dan Satranca Büyük Destek

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, Asbaşkan Murat Kul, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Prof. Dr. Selman Türker, TSF Disiplin Kurulu Üyesi Av. Memduh Oğuz, Konya Satranç İl Temsilcisi Hasan Güven 15 Mayıs 2008 Perşembe günü Konya Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen'i ziyaret ettiler. Satranç Eğitim Merkezi ile ilgili yer konusunda destek sözü alan TSF Yönetimi, Konya'da satrancın gelişimi ve tesisleşmesi yönünde oldukça önemli görüşmelere devam ettiler.

Aynı gün saat 14:30'da Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yrd. Şenol Aydın ile yapılan görüşme oldukça olumlu geçmiş ve yer konusunda söz alınmıştır. Saat 15:15'de Konya Valisi Sn. Osman Aydın ile yapılan görüşme sonunda da destek sözü alınmıştır. Saat 16:00'da Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Sn. Mustafa Çıpan ile yapılan görüşmede de Uluslararası Mevlana Satranç Festivali ve Dünya Şampiyonası ile ilgili konuşulmuş ve bu organizasyonlara destek vereceklerini iletmişlerdir.

Saat 16:45' de Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ile Konya satrancı için yapılacak katkılar konusunda görüşme yapmışlardır. Bu görüşmelerde Konya' da Satranç Sarayı Projesi ve Satranç Eğitim Merkezi, Ulusal ve Uluslararası Satranç Organizasyonları konuları görüşülmüş ve olumlu yaklaşımlar alınmıştır.

Fotoğraf Galerisi