Mobile menu

Süper Lig'de Finale İki Kala Türk Hava Yolları SK Liderliğini Devam Ettiriyor

74263676-62cc-4611-b255-92cd866c8694Ankara CP Otel’de düzenlenen Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde 9. tur maçları oynandı. Şampiyonada artık son iki tura girilirken Türk Hava Yolları SK. 1 puan farkla liderliğini devam ettiriyor.

Ligin lideri konumunda olan Türk Hava Yolları SK ile düşme hattında bulunan Bursa BB SK karşı karşıya geldi. İlk 5 masada rakibine galip gelen Türk Hava Yolları SK, maçtan 5-1 skorla galip olarak ayrıldı. Bursa BB SK adına tek puan genç masada mücadele eden genç yıldızımız IM Yağız Kaan Erdoğmuş’tan geldi. Bir başka genç yeteneğimiz IM Işık Can karşısında beyaz taşlarla oynayan IM Erdoğmuş, kuvvetli rakibinin Fransız Savunması seçimi karşısında şah kanadından agresif bir oyun tercih etti. Oyunortasında güzel bir taktik fikirle rakip şahı mat ağına sokan IM Erdoğmuş güzel bir galibiyete imza attı.
Ligin ikincisi konumunda bulunan Apaydın Satranç SK, Deniz Su Aquamatch Satranç GSK ile karşılaştı. Genç masada CM Kerem Erten ile karşılaşan FM Can Durak, açılışta yaptığı piyon fedasıyla rakibin vezir kanadını zayıflattı ve inisiyatifi aldı. Oyunortasında fillerin gücünü kullanarak taş öne geçen FM Durak takımına ilk galibiyeti getirdi. FM Selim Çıtak karşısında siyah taşlarla oynayan IM Umut Ata Akbaş, takımı adına skoru belirleyen galibiyeti getirdi. Rakibinin merkezde kalmış şahına yaptığı sert atak karşısında oldukça ustaca bir savunma oyunu sergileyen IM Akbaş, piyon önde çift kale oyunsonuna girdi. Kazanması oldukça zor olan oyunsonu konumunda IM Akbaş, teknik oyunuyla galibiyete uzandı ve Apaydın Satranç SK maçı 4-2 kazandı.
 
Günün kalan maçlarına baktığımızda ise üçüncü sırada bulunan Bayegan Pendik Satranç SK, Hukukçu Fenerbahçeliler SK karşısında 5-1 skorla galibiyete uzandı. Dördüncü sırada bulunan Göktürk Satranç SK ise Taş Duvar SK karşısında GM Can ve IM Gökerkan’ın kazançlarıyla 3,5-2,5 skorluk galibiyete uzandı. Rota Koleji SK – Darüşşafaka Link SK maçı 3-3 skorluk berabereyle sonuçlanırken Karaman FK ise Burhaniye Satranç SK karşısında 3,5-2,5 skorla galibiyete uzandı.
 
Süper Lig’in onuncu turu saat 15.00’de başlayacak. Tüm takımlarımıza başarılar dileriz.
Haber: Mert Tırak
Turnuva Sayfası: http://superlig.tsf.org.tr/