Mobile menu

Birinci ve İkinci Lig'de Son İki Tur

1.2ligDenizli’de düzenlenen Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Ligi’nde bugün 7. tur maçları oynandı. Bu maçlarla birlikte son iki tura girilirken Birinci Lig’de PAÜSA SK, İkinci Lig’de ise Galva Metal SK ile Çanakkale Apaydın Satranç SK takımları liderliği paylaşıyor.

Birinci Lig’de ilk masada liderlik koltuğunda oturan PAÜSA SK ile Olbia Satranç ve SK takımları karşılaştı. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen PAÜSA SK, rakibine karşı 5-1 skorluk net bir galibiyet elde etti. İkinci masada ise Tarsus Zeka Satranç SK – Mavişehir Altyapı Satranç GSK takımları karşı karşıya geldi. Maçta kazanan taraf 5-1 farklı skorla Tarsus Zeka Satranç SK oldu. Üçüncü masada ise Süper Lig’e çıkma hedefine adım adım ilerleyen bir diğer takım olan Alaçatı Satranç GSK ile Karaman Sağlık Spor Kulübü karşılaştı. Süper Lig’e çıkma yolunda üçüncü takım olarak son turlara giren Alaçatı Satranç GSK takımı, bu turda da rakibini 4-2 skorla mağlup etti ve son iki tura avantajlı bir şekilde giriyor.

İkinci ligde birinci masada Sakarya Satranç SK ile Galva Metal SK takımları karşı karşıya geldi. İlk 3 masanın berabere kaldığı karşılaşmada kadın masada WIM Sabina Ibrahimova, açılışta rakibin piyon yapısını bozdu ve sonrasında yaptığı güzel bir fedayla maçı kazandı. Maçın sonucunu ise genç masada oynayan Can Baylav belirledi. İki tarafın da agresif bir açılış sergileyip ters kanada atılmış roklara şah saldırısı gerçekleştirdiği maçta kazanan taraf Can Baylav oldu ve maç 3-3 beraberlikle sonuçlandı.

İkinci masada ise İzmir Apaydın Satranç GSK – Çanakkale Apaydın Satranç SK maçı oynandı. İlk 5 masanın da beraberlikle sonuçlandığı maçta sonucu genç masada oynanan Tekin Alp Erdoğan – Mert Can Seviğ oyunu belirledi. Oyunortasında yaptığı piyon sürüşleriyle vezir kanadında geçer piyon elde eden Tekin Alp Erdoğan, sonrasında oynadığı agresif oyunla hem kendine hem de takımına galibiyeti getirdi.

Birinci ve İkinci Lig’in sekizinci turu yarın saat 15.00’te başlayacak.

Haber: Mert Tırak

http://birincilig.tsf.org.tr/
http://ikincilig.tsf.org.tr/