Mobile menu

2023 Dubai Açık Sona Erdi

dubai ack26 Mayıs – 5 Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenen Dubai Açık Satranç Turnuvası sona erdi. A kategorisinde yarışan GM Vahap Şanal 6 puanla turnuvanın sonuna gelirken genç yıldızımız IM Yağız Kaan Erdoğmuş ise 5 puanla turnuvayı noktaladı. B kategorisinde yarışan sporcularımıza baktığımızda ise Sarp Şahin 6 puan ve CM Necmettin Korkmaz ise 5,5 puanla turnuvayı tamamladı.

6.turda GM Babu M R Lalit karşısında siyah taşlarla mücadele eden GM Şanal, karşılıklı dengelerin bozulmadığı oyunda 60 hamle sonucunda masadan beraberlikle ayrıldı. 7.tura geldiğimizde ise büyükustamız IM Artur Davtyan ile karşılaştı. Eşit geçen açılış safhasının ardından oyunortasında yapılan taş değişimleri sonucunda oyunsonuna piyon geride giren GM Şanal, oyunsonunda yaptığı piyon fedalarıyla geçer piyon yarattı ve maçı kazanmayı başardı. 8.turda ise GM A.R. Saleh Salem ile karşılaşan büyükustamız, açılıştan piyon geride çıktı. Oyunortasında çok başarılı bir savunma oyunu sergileyen GM Şanal, adeta rakibine geçit vermedi ve masadan yarım puanla ayrıldı. Son tura geldiğimizde ise büyükustamız GM Adham Fawzy karşısında beyaz taşlarla mücadele etti. Açılışta vezir kanadından ve merkezden yaptığı piyon sürüşleriyle inisiyatif yaratan GM Şanal, kalite önde girdiği oyunsonunda güzel bir galibiyete imza attı. Bu sonuçlarla 6 puana ulaşan büyükustamız, turnuvayı 13.sırada tamamladı ve +9 Elo puanını da cebine koydu.

Genç yıldızımız IM Yağız Kaan Erdoğmuş’a baktığımızda 6.turda FM Shubh Jayesh Laddha ile karşılaşan sporcumuz, açılışta hızlıca taş değişimlerinin yapıldığı maçtan yarım puanla ayrıldı. 7.turda IM Ali Farahat karşısında beyaz taşlarla oynayan IM Erdoğmuş, oyunortasında bulduğu çok güzel bir taktik fikirle avantajı ele geçirdi ve sonrasında oynadığı güzel oyunla rakibini mağlup etmeyi başardı. 8.turda ise GM Sandipan Chanda ile karşılaşan genç yıldızımız, rakibinin şah kanadında yaptığı baskılı oyun karşısında merkez oyunuyla cevap verdi taş değişimleri sonucunda oyun eşit bir kale oyunsonuna gitti. Oyunsonunda ise iki taraf da hata yapmadı ve maç beraberlikle noktalandı. Son tura gelindiğinde IM Artur Davtyan karşısında beyaz taşlarla mücadele eden IM Erdoğmuş, rakibinin oyunortasında yaptığı hatalı taş fedası karşısında doğru savunma hamlelerini bularak taş önde kaldı ve rakibini mağlup etmesini bildi. Bu sonuçlarla genç yıldızımız turnuvayı 5 puanla tamamladı ve +4,6 Elo puanını kazandı.

Turnuvada yarışan sporcularımızı tebrik ediyoruz.

Haber: Mert Tırak

FotoÄŸraflaar: Resmi Site

Chess Results: https://chess-results.com/tnr759378.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

Chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/23rd-dubai-open-2023-a/1/1/1

whatsapp image 2023-06-02 at 10.38.50whatsapp image 2023-06-02 at 10.38.50 1whatsapp image 2023-06-02 at 10.38.50 2whatsapp image 2023-06-02 at 10.38.50 3