Mobile menu

Sharjah Ustalar Turnuvası'nda 6 Tur Geride Kaldı

sharjah2Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sharjah kentinde düzenlenen Sharjah Ustalar Satranç Turnuvası’nda 6 tur sona erdi. 6 turun ardından Büyükustalarımız GM Mustafa Yılmaz 3,5 puan, GM Vahap Şanal 3 puan ve GM Emre Can 1,5 puanla yoluna devam ediyor. Challengers kategorisinde yarışan GM Kıvanç Haznedaroğlu ise 3,5 puanla yoluna devam ediyor.

GM Mustafa Yılmaz 4.turda son dönemlerde çok ciddi bir çıkış yakalayan ve turnuvaya 2 numaralı seribaşı olarak başlayan GM D Gukesh(2732) ile karşı karşıya geldi. Eşit geçilen açılış safhasının ardından oyunortasında rakibinin baskılı oyunu sonucunda avantajı rakibine kaptıran büyükustamız, kuvvetli rakibi karşısında sergilediği dirençli savunmayla eşit bir oyunsonuna gitti. Oyunsonunda ise iki taraf da hata yapmadı ve maç beraberlikle sonuçlandı. 5.tura geldiğimizde GM Yılmaz Ukraynalı GM Platon Galperin(2528) karşısında siyah taşlarla mücadele etti. Açılışta yapılan hızlı taş değişimleri ve iki tarafın da dengeli oyunu sonucunda maç hızlı bir beraberlikle sonuçlandı. Büyükustamız 6.turda ise GM Denis Kadric(2601) ile karşı karşıya geldi. Eşit geçilen açılış safhasının ardından oyunortasında yapılan taş değişimleri sonucunda maç eşit bir oyunsonuna gitti ve GM Yılmaz bu turdan da yarım puanla ayrıldı. Böylece 3,5 puana ulaşan Büyükustamız 7.turda ise GM Volodar Murzin(2604) ile karşılaşacak.

GM Vahap Şanal’a baktığımızda 4.turda GM Viktor Erdos(2565) ile karşılaşan büyükustamız, siyah taşlarla eşit çıkılan açılış safhasının ardından oyunortasında rakip şaha yaptığı baskıyla inisiyatifi ele geçirdi. Vezir ve kalesiyle adeta rakip taşlara oyun alanı bırakmayan GM Şanal, 55 hamle süren mücadelede kazanan taraf oldu. 6.tura geldiğimizde ise büyükustamız turnuvanın 3 numaralı seribaşı olan GM Santosh Gujrathi Vidit(2731) karşısında siyah taşlarla mücadele etti. Sağlam bir açılış tercih eden büyükustamız, oyunortasında yaptığı taş değişimleriyle dengeyi bozmadı ve masadan yarım puanla ayrıldı. Bu sonuçlarla 3 puana yükselen GM Şanal, 7.turda ise GM Murali Karthikeyan(2627) ile karşı karşıya gelecek.

Yedinci turu TSİ 14.00’de başlayacak turnuvada yarışan Büyükustalarımıza başarılar diliyoruz.

FotoÄŸraf: Resmi Site

Haber: Mert Tırak

Resmi Site: https://shjchessmasters.com/

Chess Results: https://chess-results.com/tnr724974.aspx

Chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/sharjah-masters-2023/1/1/1