Mobile menu

Sharjah Ustalar'da 3 Tur Geride Kaldı

sharjahBirleşik Arap Emirlikleri’nin Sharjah kentinde düzenlenen Sharjah Ustalar Satranç Turnuvası’nda 3 tur sona erdi. 3 turun ardından büyükustalarımıza baktığımızda GM Mustafa Yılmaz 2 puan, GM Vahap Şanal 1,5 puan ve GM Emre Can ise 0,5 puanla yoluna devam ediyor. Challengers kategorisinde yarışan GM Kıvanç Haznedaroğlu ise 2 puanla yoluna devam ediyor.

GM Mustafa Yılmaz ikinci turda GM Arjun Erigaisi(2701) ile karşılaştı. Dengeli geçen açılış safhasının ardından merkezden yaptığı piyon sürüşleriyle taşlarını merkeze yerleştiren GM Yılmaz, rakibinin sağlam savunması karşısında dengeleri bozamadı ve masadan yarım puanla ayrıldı. Üçüncü tura geldiğimizde ise büyükustamız GM Hans Moke Niemann(2708) ile karşı karşıya geldi. Siyah taşlarla mücadele eden GM Yılmaz, oyunortasında yaptığı piyon değişimleriyle b hattını açtı ve ağır taşlarıyla açık hattan baskı yaratmaya başladı. Oyunsonuna ise piyon geride olsa da konumsal olarak eşit bir kale oyunsonu konumunda giren GM Yılmaz, bu turdan da yarım puanla ayrıldı. Böylece 2 puana ulaşan büyükustamız, 4.turda ise turnuvanın 2 numaralı seribaşı olan ve son dönemlerin yükselen genç yıldızı GM D Gukesh(2732) ile karşı karşıya gelecek.

Turnuvada yarışan bir diğer büyükustamız GM Vahap Şanal’a baktığımızda ise 2.turda GM Misratdin Iskandarov ile karşılaştı. Siyah taşlarla sağlam bir açılış sergileyen büyükustamız, rakibinin de sergilediği sağlam oyunu sonucunda eşit bir oyunsonuna gitti ve maç beraberlikle sonuçlandı. 3.turda ise GM Momchil Petkov karşısında beyaz taşlarla mücadele eden GM Şanal, dengelerin bozulmadığı açılış safhasının ardından eşit bir çift kale oyunsonuna gitti. Oyunsonunda ise sergilediği güzel teknikle rakibi üzerinde baskı kuran büyükustamız, güzel bir galibiyete imza attı. Bu sonuçla birlikte 1,5 puana yükselen GM Şanal, 4.turda ise GM Viktor Erdos ile karşı karşıya gelecek.

Dördüncü turu TSİ 14.00’de başlayacak turnuvada yarışan büyükustalarımıza başarılar diliyoruz.

Haber: Mert Tırak

Fotoğraflar: Resmi Site 

Resmi Site: https://shjchessmasters.com/

Chess Results: https://chess-results.com/tnr724974.aspx

Chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/sharjah-masters-2023/1/1/1