Mobile menu

Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası Samsun’da Başladı

genclersamsun 82023 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası, Samsun İlk Adım Satranç Salonu’nda başladı. 19 – 25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek şampiyonada Türkiye’nin dört bir yanından 300’ü aşkın sporcu hamle yapıyor. Şampiyonanın açılış törenine Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Başkanvekilimiz Ömer Asım Ötegen, Samsun Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Samsun İl Temsilcimiz Duran Karaköse, sporcularımız, antrenörler ve veliler katıldı.

“7’DEN 70’E TÜM SPORCULARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Şampiyonanın açılış töreninde konuşan Başkanımız Gülkız Tulay, “Bu yıl, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı hep birlikte coşkuyla kutlamak ve bu coşkuyu birlikte daha da büyütmek için Samsun’dayız.… Cumhuriyeti’mizin kurulmasına temel hazırlayan Kurtuluş Mücadelemizin başladığı Samsun’da sizlerle, gençlerimizle birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Kendisini bu ülkenin gelişmesine adayarak çok çalışan gençlerimiz sizlerle gurur duyuyoruz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun” dedi.

Başkanımız Tulay sözlerine şöyle devam etti: “Samsun İlk Adım Satranç Salonu’nda düzenlediğimiz 2023 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonasında Türkiye’nin dört bir yanından 300’ü aşkın sporcumuz hamle yapıyor. Ankara’da da Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonamız başladı. Böylece Federasyon olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı da içeren Gençlik Haftası kapsamında aynı anda iki turnuvamızı başlattık. Ben turnuvalarda hamle yapacak 7’den 70’e tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.”

“DAHA ÇOK TURNUVAYA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ”

İl Müdürü Feyzullah Dereci de açılışta yaptığı konuşmada, "Samsun’da 19 Mayıs'ta Gençlerin satranç şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Samsun’da satranç her gün gelişen bir spor dalı. Umarım daha pek çok turnuvaya ev sahipliği yapacağız. Tüm sporculara başarılar diliyorum.

Şampiyonada hamle yapan tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası

genclersamsun 9genclersamsun 1

genclersamsun 3genclersamsun 2genclersamsun 4genclersamsun 6genclersamsun 7