Mobile menu

Bandırma Vapuru’nda Yeni Yüzyılı Selamladık

samsun-bandrmavapuru 719 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Bandırma Vapuru Müzesi’nde sporcularımızla birlikte çok anlamlı bir etkinliğe imza attık. Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle Federasyonumuz tarafından planlanan “Yüzyılın Hamlesi” kampanyamızı Bandırma Vapuru’ndan başlatmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Türk bayrağıyla birlikte alana gelen çocuklarımız, gençlerimiz ve velilerimiz bizlerle birlikte bu coşkuya ortak oldu. Gençlerimizle birlikte yeni bir yüzyıla hamle yaptık, 'Yeni yüzyıla hazırız. Biz varız' dedik.

Etkinlik kapsamında 2022 yılı Türkiye Gençler Şampiyonumuz IM Alparslan Işık 19 genç sporcumuz ile birlikte simultane gösteri maçı yaptı. Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay’ın da katıldığı programda çocuklarımız böylesi anlamlı bir günde satranç sporuyla buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Atamızın Samsun’dan bu vapura binerek başlattığı Milli Mücadele’ye, 100 yıllık geçmişimize, yeni yüzyılımıza ve Türkiye’ye hep birlikte selam verdik.

“Yüzyılın Hamlesi”

“Geleceğin Türk satrancının gençlerinin hamleleriyle şekilleneceğine yürekten inanıyoruz” diyen Federasyon Başkanımız Tulay, Federasyonumuzun Samsun’dan başlattığı, 29 Ekim 2023 tarihine kadar gerçekleştirilecek bu kampanya ile Türk satrancının hem iyi yetişmiş, donanımlı sporcularının, gençlerinin güçlü bir ülke için önemine vurgu yapılması istendiğini söyledi. Başkanımız sözlerine şöyle devam etti: “Türk satrancının yeni yüzyıldaki büyük hedeflerine ve hayallerine de dikkat çekeceğiz. “Yüzyılın Hamlesi” kampanyamız kapsamında 29 Ekim 2023 tarihine kadar satrancın ana tema olduğu Cumhuriyetin 100. yılına ilişkin özel etkinlikler, projeler, turnuvalar gerçekleştirilecek. Türk satrancının, satrançla büyüyen nesillerin cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağı, cumhuriyetin koruyucusunun onlar olacağını vurgulayacağız.”

samsun-bandrmavapuru 7

samsun-bandrmavapuru 6

samsun-yuzyilinhamlesi 2

samsun-bandrmavapuru 1

samsun-yuzyilinhamlesi 1

samsun-bandrmavapuru 2samsun-bandrmavapuru 3samsun-bandrmavapuru 4samsun-bandrmavapuru 5samsun-bandrmavapuru 8samsun-bandrmavapuru 9samsun-bandrmavapuru 10samsun-bandrmavapuru 11samsun-bandrmavapuru 12samsun-bandrmavapuru 13samsun-bandrmavapuru 14samsun-bandrmavapuru 15samsun-bandrmavapuru 16