Mobile menu

Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası 7 - 11 Haziran'da Aydın’da

okulsporlartasarmsonGençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından Federasyonumuz ve Ana Sponsorumuz Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla gerçekleştirilen Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası 7 - 11 Haziran 2023 tarihleri arasında Aydın’da Mimar Sinan Spor Salonu’nda düzenlenecek. 
Binlerce sporcunun katılımıyla 81 ilde gerçekleştirilen il elemelerinin ardından 8 ilimizde düzenlenen Türkiye Okul Sporları Satranç Grup Yarışmaları’nda sporcularımız finale kalmak için mücadele etti. Finali her sene ülkemizin farklı bir ilinde düzenlenen şampiyonada bu sene yaklaşık 700 sporcumuz hamle yapacak. Sporcularımız her sene hem okul sporlarında hamle yapmanın mutluluğunu yaşarken hem de illerimizin kültürlerini de tanımış oluyor. 
 
Şampiyonada Ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası, 2017 yılından bu yana olduğu üzere bu yıl da dereceye giren çocuklarımızı teknoloji ödülleri ile ödüllendirecek.
 
Türkiye Okul Sporları Satranç Grup Yarışmaları’nın ardından finale katılma hakkı elde ederek şampiyonaya katılacak olan okullarımızın kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir. Kayıt işlemleri için tıklayınız.
 
Okulları için Aydın’da şampiyonluk mücadelesi verecek tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz. 
 
Detaylı bilgi için tıklayınız.