Mobile menu

GM Yılmaz Dünyada İlk 100'e Girdi

adsz tasarm 50Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sharjah kentinde düzenlenen Sharjah Ustalar Satranç Turnuvası bugün oynanan ilk tur maçlarıyla başladı. İlk turda GM Mustafa Yılmaz ile GM Kıvanç Haznedaroğlu galibiyetle ayrılırken GM Emre Can yarım puan ve GM Vahap Şanal ise ilk günü puansız bir şekilde kapattı. Turnuvada yarışan büyükustamız Mustafa Yılmaz, ayrıca bugün aldığı galibiyetle canlı Elo listesinde +4,1 Elo puanı kazanarak 2645 Elo puanına yükseldi ve canlı Elo sıralamasında dünyada ilk 100'e girmeyi başardı.

Turnuvaya 23 numaralı seribaşı olarak başlayan GM Mustafa Yılmaz ilk turda Singapurlu sporcu GM Jingya Tin ile karşılaştı. Siyah taşlarla mücadele eden büyükustamız eşit çıkılan açılış safhasının ardından rakibinin piyon yapısını zayıflatarak avantaj elde etmeye çalıştı. Yaptığı doğru taş değişimleriyle üstün bir oyunsonuna giden büyükustamız ders niteliğinde bir galibiyetle turnuvaya başladı. Büyükustamız ayrıca bu turda aldığı galibiyetle canlı Elo sıralamasında ilk 100’e girmeyi başardı ve 2. turda ise GM Arjun Erigaisi ile karşı karşıya gelecek.

GM Emre Can ise ilk turda GM Nijat Abasov ile karşı karşıya geldi. Siyah taşlarla sağlam bir açılış tercihi yapan büyükustamız, piyon fedasına karşı vezir kanadından yaptığı piyon sürüşleriyle inisiyatifi aldı. Oyunortasında yapılan taş değişimleri sonucunda eşit bir oyunsonuna girildi ve GM Can masadan yarım puanla ayrıldı. Büyükustamız 2. turda ise GM Alexandr Predke ile karşılaşacak.

Challangers kategorisinde 10 numaralı seribaşı olarak turnuvaya başlayan GM Kıvanç Haznedaroğlu ise FM Al Taher Abdulrahman Mohammad karşısında galip gelmeyi başardı ve 2. turda WGM Jolanta Zawadzka ile karşılaşacak. İlk turda 9 numaralı seribaşı olan GM R Praggnanandhaa karşısında puansız bir şekilde ayrılan GM Vahap Şanal ise 2. turda GM Misratdin Iskandarov ile karşı karşıya gelecek.

İkinci turu TSİ 14.00’de başlayacak turnuvada sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Resmi Site: https://shjchessmasters.com/

Chess Results: https://chess-results.com/tnr724974.aspx

Chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/sharjah-masters-2023/1/1/1

mustafa ylmaz

Resmi Site: https://shjchessmasters.com/

Chess Results: https://chess-results.com/tnr724974.aspx

Chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/sharjah-masters-2023/1/1/1