Mobile menu

Bakü Açık Sona Erdi

bakuopen23Azerbaycan’da düzenlenen Bakü Uluslararası Açık Satranç Turnuvası bugün oynanan son tur maçları ile sona erdi. Son tura GM normunu garantileyerek giren ve GM unvanı almaya hak kazanan IM Cem Kaan Gökerkan turnuvayı 5,5 puanla tamamlarken diğer sporcularımıza baktığımızda ise GM Vahap Şanal ve IM Yağız Kaan Erdoğmuş 5,5 puan, FM Eray Kılıç 5 puan, CM Taylan Rüzgar İnce ve WFM Gülenay Aydın 2,5 puanla turnuvayı tamamladı.

8.turda 2 numaralı seribaşı GM Alexandr Predke karşısında muazzam bir galibiyet alarak son tura GM normunu garantileyerek giren IM Cem Kaan Gökerkan turnuvayı 5,5 puanla 25.sırada tamamladı. Sporcumuz ayrıca bu başarılı performansıyla +15,6 Elo puanını da cebine koydu.

Son tura geldiğimizde ise bu sefer genç yıldızımız IM Yağız Kaan Erdoğmuş, GM Alexandr Predke karşısında siyah taşlarla mücadele etti. Vezir kanadından yaptığı piyon sürüşleriyle alan avantajını alan IM Erdoğmuş, açılıştan piyon önde çıktı. Rakibinin baskılı oyunu karşısında bulduğu güzel bir taktik fikirle konumu sadeleştirip avantajını iyice arttıran genç yıldızımız turnuvayı harika bir galibiyetle noktaladı. Bu sonuçla turnuvayı 5,5 puanla tamamlayan IM Erdoğmuş aynı zamanda +5 Elo puanı da kazanmayı başardı.

Turnuvada yarışan tüm sporcularımızı tebrik ederiz.

Chess-results : https://chess-results.com/tnr743201.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/baku-open-2023/1/1/1