Mobile menu

Bakü Açık'ta Son İki Tur

adsz tasarm 45Azerbaycan’da düzenlenen Bakü Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nda 6. Ve 7. tur geride kaldı. Turnuvada böylece son iki tura girilirken sporcularımıza baktığımızda GM Vahap Şanal ve IM Cem Kaan Gökerkan 4,5 puan, FM Eray Kılıç 4 puan, IM Yağız Kaan Erdoğmuş 3,5 puan, CM Taylan Rüzgar İnce ve WFM Gülenay Aydın 2,5 puanla son iki tura giriyor. Turnuvada ayrıca C kategorisinde yarışan Ayaz Zeyrek 6,5 puanla son iki tura liderliği paylaşarak giriyor.

6.turda IM Nodar Lortkipanidze ile karşılaşan GM Vahap Şanal, eşit çıkılan açılışın ardından hem vezir kanadında hem de şah kanadında yaptığı piyon sürüşleriyle inisiyatifi almaya çalıştı. Oyunortasında yaptığı iki piyon fedasıyla dengeleri sarsan büyükustamız, bulduğu taktik fikirlerle avantajı ele geçirdi. İki piyona karşı kalite avantajıyla oyunsonuna giren GM Şanal, güçlü oyunsonu tekniğiyle rakibine şans tanımadı ve rakibini mağlup etmesini bildi.

6.turda turnuvanın 1 numaralı seribaşı olan GM Hans Moke Niemann karşısında siyah taşlarla mücadele eden IM Cem Kaan Gökerkan, açılışta yaptığı piyon fedası karşılığında fil çiftiyle oyunortasına girdi. Fil çiftiyle adeta rakip taşlara hareket alanı vermeyen IM Gökerkan, dengelerin bozulmadığı oyundan yarım puanla ayrıldı. 7.tura geldiğimizde ise IM Cem Kaan Gökerkan ve GM Vahap Şanal karşı karşıya geldi. Üst sıralarda mücadele eden iki ustamız maçı erken bir beraberlikle sonlandırdı ve 4,5 puanla son iki tura giriyorlar. GM unvanına kavuşmak için son bir GM normu bekleyen IM Gökerkan, son iki tura 2605 Elo performansıyla GM normuna çok yakın bir şekilde giriyor. Sporcumuz 8.turda ise turuvanın 2 numaralı seribaşı olan GM Alexandr Predke ile karşı karşıya gelecek.

8.turu TSİ 14.00’de başlayacak olan turnuvada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-results : https://chess-results.com/tnr743201.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/baku-open-2023/1/1/1