Mobile menu

Türk İşaret Dili Satranç Terimleri Sözlüğü Yayında

satrancterimlerisozluguHayata geçirdiğimiz projeler, turnuvalar ve etkinliklerle, engelli sporcularımızın satranç sporunda daha aktif olmalarını önemsiyor, çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz. Görme engelli çocuklarımız için “Gören Eller Projesini” hayata geçirerek Türkiye’nin dört bir yanındaki tüm görme engelli okullarında satranç sınıfları açtık.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile Federasyonumuz tarafından hayata geçirilen “Satranç Eğitimini Geliştirme” Projesi kapsamında hazırlanan satranç eğitimi sesli kitabı ile görme engelli bireyler satranç sporuna kolayca ulaşabildi.

Yine yakın zamanda Bakanlığımızın desteğiyle Federasyonumuz tarafından hazırlanan videolar ve “Türk İşaret Dili Satranç Terimleri Sözlüğü” ile “Satranç Engel Tanımaz” dedik. Proje kapsamında hazırlanan 16 bölümlük videolarımız TRT Spor Yıldız ekranlarında yayınlanmaya başladı. Hazırladığımız projelerin önemli kurum ve kuruluşlar tarafından böyle ilgi görmesi de yaptığımız işlerin ne kadar doğru ve güzel olduğunu da bizlere göstermiş oluyor.

Bu anlamlı haftada “Türk İşaret Dili Satranç Terimleri Sözlüğü”nü sizlerle paylaşmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. “Türk İşaret Dili Satranç Terimleri Sözlüğü” satranç terimlerini işitme engelli bireyler için ilk kez tanımlayan, Türk İşaret Dili ve Türkçe olmak üzere iki dilde hazırlanan, Türk İşaret Dilinin dilbilgisi özelliklerini gözeten, bilişim teknolojileri ile uyumlu olarak karekodlarla ulaşılabilen bir çalışma. “Türk İşaret Dili Satranç Terimleri Sözlüğü” aynı zamanda; dünyada herhangi bir ülke kendi işaret dillerinde satranç sporu terminoloji geliştirmek isterse ulaşabileceği ve yararlanabileceği bir kaynak. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın GSB Yayınları platformunda da yayımlanan bu sözlüğe sitemizden de ulaşabilirsiniz.

Satrancı çocuklarımızın, gençlerimizin yaşamlarının merkezine taşımak için her zaman üretmeye devam ediyoruz. Projelerimizi hazırlarken en önem verdiğimiz durum ise “sürdürebilir” olması oluyor. Aldığımız başarılar, sporcularımızın azmi her zaman yüzümüzü güldürüyor. Engellerimizi hep birlikte aşmak bu mücadelenin en güzel hali. Asıl olan sevgidir, anlayıştır ve biz sevgi dolu bir kalple her zaman birlikteyiz.

Azminiz, mücadeleniz, umutları yeşerten hikayeleriniz ile iyi ki varsınız sevgili sporcularımız...

#10-16MayısEngellilerHaftasıKutluOlsun

GSB Yayınları Türk İşaret Dili Satranç Terimleri Sözlüğü

Türk İşaret Dili Satranç Terimleri Sözlüğü

resim1