Mobile menu

Bakü Açık'ta 2 Tur Geride Kaldı

whatsapp image 2023-05-06 at 14.02.16Azerbaycan’da düzenlenen Bakü Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nda 2 tur geride kaldı. 3 kategoride 23 ülkeden toplam 606 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada 2 turun ardından A kategorisinde yarışan IM Cem Kaan Gökerkan tam puanla yoluna devam ediyor.

İlk turda FM Suleyman Suleymanli karşısında beyaz taşlarla mücadele eden IM Gökerkan, açılışta yaptığı kalite fedası sonucunda atlarını kullanarak rakibi üzerinde baskısını iyice hissettirdi. Rakip taşlara hareket edecek alan bırakmayıp avantajını iyice arttıran sporcumuz güzel bir galibiyetle turnuvaya başladı. İkinci tura geldiğimizde ise IM Gökerkan, turnuvada yarışan bir diğer sporcumuz WFM Gülenay Aydın ile karşılaştı. Ülkemizin başarılı kadın satranççılarından biri olan WFM Aydın, kuvvetli rakibi karşısında oldukça kuvvetli bir oyun sergileyerek eşit oyunsonuna gitti. Oyunsonunda ise güzel teknikle maçı kazanmasını bilen IM Gökerkan ilk iki turdan da galibiyetle ayrılmış oldu.

Turnuvada ilk GM normunu almak için mücadele eden genç yeteneğimiz IM Yağız Kaan Erdoğmuş ise ilk turda aldığı galibiyetin ardından ikinci turda 6 numaralı seribaşı GM S.P. Sethuraman(2626) ile karşılaştı. Oyunortasında avantajı rakibine kaptıran IM Erdoğmuş, kuvvetli rakibi karşısında sergilediği dirençli oyunla konumunu iyileştirdi ve eşit bir oyunsonuna gitti ve masadan yarım puanla ayrıldı.

A kategorisinde yarışan diğer sporcularımıza baktığımızda ise GM Vahap Şanal ve FM Eray Kılıç 1,5 puan, WFM Gülenay Aydın 1 puan ve CM Taylan Rüzgar İnce ilk iki turun sonuna geldi. B kategorisinde baktığımızda Mustafa Ali Deniz, Senem Gül Başsarı ve Mücahit Sazlık 1 puan, İbrahim Başsarı 0 puanla üçüncü tura giriyor. C kategorisinde ise Ayaz Zeyrek ve Çınar Turhan 2 puan, Ali Can Erdoğan ve Medet Erdoğan 1 puanla yollarına devam ediyor.

3.turu TSİ 14.00’de başlayacak olan turnuvada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-results : https://chess-results.com/tnr743201.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/baku-open-2023/1/1/1

bakuopen 4

bakuopen 2bakuopen 1bakuopen 3bakuopen 5bakuopen 6bakuopen 7bakuopen 8bakuopen 9