Mobile menu

Caissa Otel Satranç Turnuvası Yasemin Grubu Sona Erdi

cassiayasemingrubuCaissa Otel Satranç Turnuvası Yasemin Grubu, 22-27 Nisan 2023 tarihleri arasında düzenlendi. Son turnuvada ilk GM normunu almayı kıl payı kaçıran genç yıldızımız IM Yağız Kaan Erdoğmuş, bu turnuvada da ilk GM normunu almanın kıyısından döndü.

Turnuvaya oldukça başarılı bir başlangıç yapan genç yıldızımız IM Yağız Kaan Erdoğmuş başarılı performansını kalan turlara da yansıttı ve turnuvayı namağlup bir şekilde 6 puanla tamamladı. Toplamda 3 galibiyet ve 6 beraberlik alan IM Erdoğmuş, ilk GM normunu yine yarım puan farkla kaçırsa da +11,7 Elo puanı kazanmayı başardı.

Turnuvada başarılı bir performans gösteren bir başka sporcumuz ise IM Alparslan Işık oldu. Turnuvanın ortasında güzel bir galibiyet serisi yakalayıp GM normuna göz kırpan genç sporcumuz 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 6 puan toplayarak +14,8 Elo puanını cebine koydu.

Turnuvada yarışan diğer sporcularımıza baktığımızda ise IM Cem Kaan Gökerkan 5 puan, FM Hüseyin Can Ağdelen ve FM Selim Çıtak 3,5 puan ve FM Ataberk Eren ise 3 puanla turnuvayı noktaladı. 

Turnuvada mücadele eden sporcularımızı tebrik ediyoruz.

Chess-results : https://chess-results.com/tnr757517.aspx?lan=1&art=1