Mobile menu

IM Cem Kaan Gökerkan İkinci GM Normunu Aldı

whatsapp image 2023-04-20 at 20.31.07Caissa Otel Satranç Turnuvası Kadife Grubu, bugün oynanan son tur maçları ile sona erdi. Son üç turda aldığı galibiyetler ile harika bir çıkış yakalayan IM Cem Kaan Gökerkan 2600 Elo performansını geçerek ikinci GM normunu almayı başardı.

Turnuvanın son turunda GM Nebojsa Nikcevic karşısında siyah taşlarla mücadele eden IM Gökerkan, oldukça karışık olan oyunortası konumunda kuvvetli oyunuyla avantajı aldı ve sonrasında sergilediği başarılı oyunla maçı kazanmayı başardı. Böylece 9 turda 5 galibiyet ve 4 beraberlik alarak 7 puan toplayan IM Cem Kaan Gökerken, 2600 Elo performansını geçerek ikinci IM normunu almayı başardı. Ayrıca bu başarılı performansla +12,5 Elo puanı da kazanan sporcumuz 2500 Elo barajını geçmiş oldu ve böylece GM unvanını alma yolunda önünde son bir GM normu kalmış oldu.

Turnuvada oldukça başarılı bir performans sergileyen genç yeteneğimiz IM Yağız Kaan Erdoğmuş ise çok yaklaştığı GM normunu yarım puanla kaçırdı ve turnuvayı 6,5 puanla noktaladı. Genç yeteneğimiz bu başarılı performansıyla aynı zamanda +11,2 Elo puanını da cebine koydu. Turnuvada yarışan sporcularımıza baktığımızda ise FM Emre Emin Dedebaş 4 puan, FM Esat Bağlan ve CM Kerem Erten 2,5 puanla turnuvayı noktaladı.

Turnuvada başarılı performanslar sergileyen sporcularımızı tebrik ederiz.

Chess-results : https://chess-results.com/tnr754616.aspx?lan=1&art=1