Mobile menu

Caissa Otel Satranç Turnuvası Kadife Grubu Maçları Devam Ediyor

cassia turnuvasiCaissa Otel Satranç Turnuvası Akasya Grubu, 15 – 20 Nisan 2023 tarihleri arasında düzenleniyor. Satranç tarihinin en genç GM’si olma yolunda emin adımlarla ilerleyen genç yıldızımız IM Yağız Kaan Erdoğmuş, IM Cem Kaan Gökerkan, FM Esat Bağlan, FM Emre Emin Dedebaş ve CM Kerem Erten turnuvada mücadele ediyor.

Turnuvada 6 tur sona ererken IM Yağız Kaan Erdoğmuş 4,5 puan, IM Cem Kaan Gökerkan 4 puan, FM Emre Emin Dedebaş ve CM Kerem Erten 2,5 puan ve FM Esat Bağlan 1,5 puanla yollarına devam ediyor.

Turnuvaya istediği gibi bir başlangıç yapamayan genç yıldızımız IM Yağız Kaan Erdoğmuş, 4 maç üst üste kazanarak 4,5 puana yükseldi. Özellikle GM Viacheslav Tilicheev(2501) ve GM Nebojsa Nikcevic(2414) karşısında iki güzel galibiyet elde eden IM Erdoğmuş 6 turun sonunda 2605 Elo performansı ve +11,5 Elo kazancına ulaştı. İlk GM normunu almak üzere emin adımlarla ilerleyen genç yıldızımız son 3 turda 2,5 puan aldığı takdirde ilk GM normunu almayı başaracak.

GM normu hedefleyen bir başka sporcumuz IM Cem Kaan Gökerken ise son 3 tura 4 puanla giriyor ve son üç maçını da kazanırsa GM normu almaya hak kazanacak.

Turnuvada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-results : https://chess-results.com/tnr754616.aspx?lan=1&art=1