Mobile menu

Menorca Açık Sona Erdi

menorcaİspanya’nın Minorka adasında 11 Nisan tarihinde başlayan 2023 II.Menorca Açık Satranç Turnuvası, bugün oynanan son tur maçları ile sona erdi. Turnuvada harika bir performans sergileyen genç yıldızımız IM Ediz Gürel 6 puan toplayarak son GM normunun kıyısından dönse de 2500 Elo barajına çok yaklaştı. Bir başka genç sporcumuz WFM Gülenay Aydın ise 5 puan toplayarak 2250 Elo performansını geçti ve ikinci WIM normunu almayı başardı. Turnuvada yarışan diğer sporcularımıza baktığımızda GM Vahap Şanal 6 puan, GM Burak Fırat ve GM Emre Can 5,5 puanla turnuvayı noktaladılar.

6.turda GM Vitaliy Bernadskiy(2619) karşısında beyaz taşlarla mücadele eden IM Ediz Gürel, eşit girilen kale oyunsonunda rakibinin baskılı oyunu sonucunda avantajı rakibine kaptırdı. Tutması oldukça zor bir konumda adeta şapkadan tavşan çıkartan genç yeteneğimiz, inanılmaz bir beraberlik fikri bularak kuvvetli rakibi karşısında yarım puan almayı başardı. 7.tura geldiğimizde ise IM Gürel GM Rinat Jumabayev(2609) ile karşı karşıya geldi. Beyaz taşlarla baskılı oyun sergileyen açılış safhasından rakip piyonları ve taşları zayıflatarak oyunsonuna avantajlı giren IM Gürel, rakibine adeta şans tanımadan harika bir galibiyete imza attı. Son iki turda ise GM N R Visakh(2552) ve GM Cabrera Carlos Daniel Albornoz(2586) karşısında berabere kalan IM Gürel, turnuvayı 6 puan ile tamamladı. Bu başarılı performansıyla +10,1 Elo puanı kazanarak 2500 Elo barajına çok yaklaşan genç yıldızımız aynı zamanda da yarım puan farkla son GM normunun kıyısından döndü.

Turnuvada oldukça başarılı performans sergileyen bir başka genç sporcumuz WFM Gülenay Aydın ise 9 turda 5 puan toplayarak 2250 Elo performansını geçti ve ikinci IM normunu almaya hak kazandı. Genç sporcumuz ayrıca bu başarılı performansıyla +107,2 Elo puanını da cebine koydu.

Turnuvada yarışan sporcularımızı tebrik ediyoruz.

Resmi Site : https://openchessmenorca.com/

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/menorca-open-2023/9/1/10

Chess-results : https://chess-results.com/tnr681232.aspx?lan=1&art=0&flag=30