Mobile menu

Menorca Açık'ta 4.Tur

adsz tasarm 35İspanya’nın Minorka adasında düzenlenen II.Menorca Açık Satranç Turnuvası’nda 4 tur sona erdi. 4 turun ardından turnuvada Büyükustamız Burak Fırat 3,5 puanla liderliği 13 kişiyle paylaşıyor. Turnuvada yarışan diğer sporcularımıza baktığımızda GM Vahap Şanal 3 puan, GM Emre Can ile IM Ediz Gürel 2,5 puan ve WFM Gülenay Aydın 2 puanla yoluna devam ediyor. 

İlk 2 maçını kazanan GM Burak Fırat, 3.turda GM Paulius Pultinevicius(2532) ile karşılaştı. Beyaz taşlarla dengeli bir açılış safhası geçiren Büyükustamız, merkez alanda kurduğu hakimiyetin ardından oyunortasında bulduğu güzel mat temasıyla rakibini mağlup etmeyi başardı. 4.turda ise GM Albornoz Cabrera Carlos Daniel(2586) karşısında siyah taşlarla oynayan GM Fırat, eşit geçen açılış safhasının ardından yapılan hızlı taş değişimleriyle masadan yarım puanla ayrıldı. Böylece 3,5 puanla zirveye ortak olan GM Fırat, 5.turda GM Chopra Aryan(2607) ile karşı karşıya gelecek.

Beyaz taşlarla oynadığı maçlardan galibiyet, siyah taşlarla oynadığı maçlardan ise beraberlikle ayrılan GM Vahap Şanal ise 3 puana ulaşırken 5.turda FM Jakub Seeman ile mücadele edecek. 4 turdan 2,5 puan toplayan GM Emre Can, 5.turda WGM Teodora Injac ile karşılaşacak. 2,5 puana sahip bir diğer sporcumuz IM Ediz Gürel ise 5.turda Zhaoqi Liu ile karşılaşacak. 4 turdan 2 puan toplayan sporcumuz WFM Gülenay Aydın 5.turda WIM Alua Nurmanova ile karşı karşıya gelecek.

Turnuvada sporcularımıza başarılar dileriz.

Resmi Site : https://openchessmenorca.com/

Chess-results : https://chess-results.com/tnr681232.aspx?lan=1&art=0&flag=30