Mobile menu

Fagernes GM'de Şampiyon Vahap Şanal

20230409 1531532023 Fagernes Uluslararası Satranç Festivali, 2 – 9 Nisan 2023 tarihleri arasında düzenlendi. GM ve Açık kategoride düzenlenen turnuvaya toplamda 136 sporcu katıldı. 92 sporcunun yarıştığı GM kategorisinde mücadele eden büyükustamız Vahap Şanal ise 9 turda 7,5 puan toplayarak şampiyon olmayı başardı.

Turnuvaya 5 numaralı seribaşı olarak başlayan GM Şanal, ilk 4 turda aldığı galibiyetlerin ardından 5. turda tam puana sahip diğer sporcı olan GM Abhimanyu Puranik ile karşılaştı. Oyunortasında çift fil avantajı elde eden rakibine karşı ders niteliğinde bir savunma oyunu sergileyen büyükustamız, piyon geride girdiği oyunsonunu da oldukça başarılı bir şekilde oynadı ve masadan yarım puanla ayrılmayı başardı. 6. turda hızlı bir beraberlik daha alan GM Şanal, 7.turda ise GM Samvel Ter-Sahakyan karşısında dengelerin maç boyunca bozulmadığı bir oyun sonucunda berabere kaldı.

Son iki tura zirvenin yarım puan gerisinde giren büyükustamız, 8.turda evsahibi sporcu GM Frode Olav Olsen Urkedal karşısında siyah taşlarla mücadele etti. Piyonlarını rakibinin beyaz fili rengine koyarak iyi at-kötü fil konumu yakalayan GM Şanal, şahkanadından yaptığı baskılı oyun sonucunda kalesini rakip sahaya sokarak avantajını iyice arttırdı. Oyunun sonunda ise çok güzel bir taktik fikirle taş önde kalan büyükustamız, maçı kazanarak şampiyonluk iddiasını son tura taşıdı. Son turda ise beyaz taşlarla IM Mittal Aditya karşısında mücadele eden GM Şanal, taşların hızlıca sadeleştiği açılış safhasının ardından oyunortasında bulduğu taktik fikirle avantajı ele geçirdi. Oyunsonuna ise taş önde giren sporcumuz maçı kazanmasını bildi. Böylece şampiyonayı 7,5 puanla tamamlayan büyükustamız averaj farkıyla şampiyon olmayı başardı ve bu başarılı performansıyla +18 Elo puanını da cebine koydu.

Büyükustamızı bu büyük başarısından dolayı tebrik ediyoruz.

Resmi Site : https://fagerneschess2023.blogspot.com/?m=1

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/fagernes-gm-2023/9/1/2