Mobile menu

Reykjavik Açık'ta 6. Turun Ardından

adsz tasarm 332023 Reykjavik Açık Satranç Turnuvası’nda 6 tur sona erdi. 6 turun ardından 5,5 puana sahip GM Abhijeet Gupta ile GM Maxime Lagarde liderliği paylaşırken turnuvada yarışan Büyükustalarımız Mustafa Yılmaz 5 puan ve Emre Can ise 4,5 puanla yollarına devam ediyor.

İlk turda beyaz taşlarla mücadele eden GM Mustafa Yılmaz, rakibinin Şah-Hint Savunması tercihi karşısında vezir kanadından yaptığı piyon sürüşleriyle baskı kurmaya çalıştı. Sergilediği baskılı oyunla avantajı ele geçiren büyükustamız güzel oyunuyla rakibini mağlup etmesini bildi. 2.turda IM Eric Rosen karşısında siyah taşlarla oynayan GM Yılmaz, rakibinin agresif oyununa karşı sağlam bir savunma oyunu sergiledi. Oyunsonuna geçişte çok güzel bir taktik fikirle piyon önde kale oyunsonuna giden büyükustamız rakibini yenmesini bildi. 3.tura geldiğimizde beyaz taşlarla açılışı erken safhalarında avantaj elde eden GM Yılmaz, agresif oyunuyla 25 hamlede rakibini mağlup etmeyi başardı. 4.turda GM Matthieu Cornette karşısında siyah taşlarla konumu eşit geçen açılış safhasının ardından hızlı bir beraberlik alan GM Yılmaz, 5.turda ise GM Brandon Jacobson ile karşı karşıya geldi. Açılış safhasında yapılan taş değişimleriyle eşit bir oyunsonu konumuna gidilirken oyunsonundaki baskılı oyunuyla avantajı ele geçiren GM Yılmaz, başarılı oyunsonu tekniğiyle rakibi mağlup etmeyi başardı. 6.turda tam puana sahip GM Abhijeet Gupta karşısında siyah taşlarla mücadele eden Büyükustamız eşit geçen açılış safhasının ardından hızlı bir beraberlik aldı. Böylece 5 puana ulaşan GM Yılmaz, 7.turda GM Leon Mons ile karşı karşıya gelecek.

Turnuvaya beyaz taşlarla başlayan GM Emre Can, ilk turda sergilediği agresif oyunla rakibine hiç oyun şansı tanımadı ve güzel bir galibiyet aldı. 2.turda IM Kyron Griffith karşısında siyah taşlarla mücadele eden GM Can, hızlı taş değişimlerinin yapıldığı açılış safhasının ardından piyon geri oyunsonuna girdi. Eşit olan oyunsonu safhasında hata yapmayan Büyükustamız, masadan yarım puanla ayrıldı. 3.turda beyaz taşlarla rakip konumda zayıflıklar yaratan Büyükustamız, oyunortasında bu zayıflıklardan başarılı bir şekilde faydalanarak taş öne geçti ve sonrasında da maçı kazanmasını bildi. 4.turda ise GM Simon Williams karşısında siyah taşlarla mücadele elen GM Can, piyon öne geçtiği açılış safhasının ardından çift fil avantajını da kullanarak konumdaki baskısını iyice arttırdı. İki piyon önde kale oyunsonuna giren Büyükustamız rakibine şans tanımayarak maçı kazanmasını bildi. 5.tura geldiğimizde GM Hjorvar Steinn Gretarsson karşısında beyaz taşlarla oynayan Büyükustamız, açılışta sergilediği aktif oyunla oyunsonuna piyon önde girdi. Oyunsonunda ise rakibine fırsat vermeyen GM Can, çok güzel bir taktik fikirle maçta kazanan taraf oldu. 6 turun sonunda 4,5 puanla yoluna devam eden GM Can, 7.turda IM Matthew Wadsworth ile karşılaşacak.

7.turu TSİ 18.00’de başlayacak olan turnuvada yarışan büyükustalarımıza başarılar dileriz.

Fotoğraflar: Resmi Site 

Resmi Site : https://www.reykjavikopen.com/

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/kvika-reykjavik-open-2023/1/1/1

Chess-results : http://chess-results.com/tnr655067.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&flag=30

whatsapp image 2023-04-02 at 12.45.46 1

whatsapp image 2023-04-02 at 12.45.46whatsapp image 2023-04-02 at 12.54.19