Mobile menu

Avrupa Kadınlar Şampiyonası Sona Erdi

tasarim2023 Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonası sona erdi. 11 turun sonucunda 8,5 puan toplayan Gürcistanlı sporcu IM Meri Arabidze şampiyon olmayı başardı. 8,5 puan toplayan Polonyalı sporcu IM Oliwia Kiolbasa ikili averajla ikinci olarak şampiyonayı tamamlarken, bir başka Polonyalı sporcu IM Aleksandra Maltsevskaya 8 puanla üçüncü oldu. Şampiyonada ülkemizi temsil eden sporcularımıza baktığımızda ise WFM Gülenay Aydın 4,5 puan, Senem Gül Başsarı ise 3 puanla şampiyonayı tamamladı.

7.turda WFM Alexandra Zherebtsova karşısında siyah taşlarla mücadele eden sporcumuz WFM Gülenay Aydın, rakibinin vezir kanadından yaptığı baskı sonucu aldığı avantajı merkez oyunuyla durdurdu ve masadan yarım puanla ayrıldı. 8.turda ise sporcumuz WFM Nikola Mayrhuber ile karşı karşıya geldi. Eşit geçen açılış safhasının ardından yaptığı piyon sürüşleriyle alan avantajını alan sporcumuz, rakibinin vezir kanadından yaptığı baskıya karşı yaptığı sağlam savunma sonucunda maç beraberlikle sonuçlandı. Son tura geldiğimizde ise Andrea Slaba karşısında siyah taşlarla oynayan WFM Aydın, eşit geçen açılış safhasının ardından yaptığı doğru taş değişimleriyle avantajı elde etti. Oyunortasında yaptığı çok güzel kalite fedasıyla avantajını iyice arttıran sporcumuz şampiyonayı çok güzel bir galibiyetle noktaladı.

Şampiyonada yarışan en küçük sporcu Senem Gül Başsarı ise 7.turda Mateja Popovic ile karşı karşıya geldi. Açılışta rakibinin piyon yapısını bozup avantajı ele geçiren genç sporcumuz, oyunortasında bulduğu taktik fikirle kalite de öne geçmeyi başardı. Oyunsonunda sergilediği sağlam oyunla avantajını yitirmeyen Senem Gül, 70 hamle sonucunda rakibini yenmeyi başardı. Şampiyonayı ise 3 puanla tamamlayan sporcumuz bu başarılı performansıyla +67,6 Elo puanı da kazanmayı başardı.

Şampiyonada ülkemizi temsil eden sporcularımızı tebrik ederiz.

Resmi Site : https://sahcg.me/eurowomen2023/

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-womens-championship-2023/1/1/1

Chess-results : http://chess-results.com/tnr723980.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30