Mobile menu

Avrupa Kadınlar'da 6.Turun Ardından

avrupabireyselkadinlar2023 Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonası’nda 6 tur geride kaldı. Şampiyonada ülkemizi temsil eden WFM Gülenay Aydın 2,5 puan ve Senem Gül Başsarı ise 1,5 puanla yoluna devam ediyor. Şampiyonaya bugün verilecek bir günlük aranın ardından yarın yedinci tur maçlarıyla devam edilecek.

WFM Gülenay Aydın ilk turda IM Deimante Daulyte-Cornette ile karşılaştı. Eşit geçen açılış safhasının ardından oyunortasında yapılan hızlı taş değişimleriyle oyun eşit bir oyunsonuna gitti. Oyunsonu safhasında da rakibine avantaj kaptırmayan sporcumuz kuvvetli rakibi karşısında yarım puan almasını bildi. 2. ve 3. turda ise eşlendirme sisteminin azizliğine uğrayarak iki turda da kuvvetli rakipleri karşısında siyah taşlarla mücadele etmek zorunda kalan WFM Aydın, iki maçta da oldukça dirençli oynasa da istediğini alamadı. 4.turda beyaz taşlarla oynayan sporcumuz, rakibinin sağlam oyunu karşısında avantajlı oyunsonuna girse de kazanması oldukça zor olan oyunsonu konumundan beraberlik ile ayrıldı. 5.tura baktığımızda siyah taşlarla oynayan sporcumuz, rakibinin sağlam açılış tercihi karşısında eşit bir oyunsonuna gitti ve dengelerin hiç bozulmadığı maç beraberlikle sonuçlandı. 6.tura geldiğimizde de şampiyonada yarışan sporcularımız WFM Gülenay Aydın ile Senem Gül Başsarı karşı karşıya geldi. Beyaz taşlarla mücadele eden WFM Aydın, beyazlarla açılışta sağlam devam yollarını tercih etti. A dikeyince açık hat yaratarak çift kalesini buraya konuşlandıran sporcumuz iki piyon önde oyunsonuna girdi ve maçta kazanan taraf oldu.

Şampiyonanın en küçük sporcusu olan Senem Gül Başsarı ise kuvvetli rakipleri karşısında oldukça kuvvetli oyunlar sergiliyor. 4.turda WFM Petya Karaivanova karşısında siyah taşlarla mücadele eden sporcumuz, açılışta sergilediği agresif oyun tarzıyla avantajı ele geçirdi. Oyunortasında yaptığı fil fedasıyla rakip şahın konumunu parçalayan sporcumuz çok güzel bir kalite fedasıyla devam etti. Oyunun sonunda ise zaman sıkışmasının etkisiyle sporcumuz riske girmeyip masadan yarım puanla ayrıldı. Beşinci turda beyaz taşlarla ters kanada rok atmış şah konumuna giren sporcumuz, karşılıklı şah ataklarının yapıldığı konumda doğru stratejiyi uygulayarak önce rakibinin atağını kesti. Rakibinin şansı kalmayınca bu sefer vezir ve kalesiyle çok güzel bir şekilde rakip şaha saldıran Senem Gül, adeta rakibine şans tanımayarak çok güzel bir galibiyete imza attı.

Yedinci turu yarın TSİ 17.00’de başlayacak olan şampiyonada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Resmi Site : https://sahcg.me/eurowomen2023/

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-womens-championship-2023/1/1/1

Chess-results : http://chess-results.com/tnr723980.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30