Mobile menu

Avrupa Şampiyonası'nda Son Tur, Bayanlarda Lahno Bir Adım Önde

Avrupa Şampiyonası'nda son tura girerken erkeklerde zirvede Ukraynalı büyükusta Kryvoruchko'nun da Smirin'i yenerek 7,5 puanlı lider grubuna yetişmesi haricinde bir değişiklik olmadı. GM Gurevich,GM Lupulescu ile berabere kalıp 6,5 puana ulaşırken, GM Atalık ve IM Atakişi de berabere kaldılar. Bayanlarda Kateryna Lahno, Ekaterina Kovalevskaya'yı yenerek 8 puana ulaştı ve tek başına liderliğe yükseldi. Eğer tek başına birinci olursa, genç Ukraynalı 2005'ten sonra ikinci kez Avrupa Şampiyonluğu'na ulaşmış olacak. Ekaterina Atalık da Benderac'ı yenerek 6,5 puana ulaştı. Bütün sporcularımızın onuncu tur sonuçları haberin devamında yer almaktadır.

Resmi Site


Önceki Haberler

Avrupa Bireysel Şampiyonası'nda dün oynanan dokuzuncu tur maçlarının ardından erkeklerde Sutovsky ve Movsesian'a birçok isim yetişti. Onların yanı sıra Volkov, Tiviakov, Tregubov, L'ami ve Baklan da 7 puanla birinciliği paylaşıyorlar. Geçtiğimiz yılda oldu gibi birçok kişi birinciliği paylaşabilir. Gurevich, Timofeev ile berabere kalarak 6 puana ulaştı. Bayanlarda ise Lahno ve Cramling berabere kalırken onlarla aynı puanda olan Ushenina da berabere kaldı. Üç satranççıya Zhukova ve Skripchenko da yetişti ve liderliği bu beş sporcu paylaşıyor. Türk sporcuların sonuçları ve dokuzuncu tur haberlerini aşağıda görebilirsiniz.

Türkiye Şampiyonu Mikhail Gurevich ve Artyom Timofeev

Dokuzuncu tura girerken 6,5 puanı bulunan üç eş puanlı liderden birbirleriyle karşılaşan Movsesian ve Tregubov berabere kalıp, bir diğer 6,5 puanlı büyükusta Sutovsky de Grachev ile berabere kalınca eş puanlı liderlere yenilerinin eklenmesi hemen hemen kesinleşmişti. 2007'de yedi oyuncu birinciliği paylaşmış, eşitlik bozmada birinciliğe ulaşan isim Vladislav Tkachiev olmuştu. Bu sene, daha iki tur olsa da yarışmada birincilik paylaşılabilir.

Yedi puana ulaşıp üç lidere yetişen büyükustalar , Efimenko'yu yenen genç Hollandalı L'ami; Pantsulaia'yı yenen Ukraynalı Baklan; Damljanovic'i yenen Tiviakov ve Rumen büyükusta Lupulescu'yu yenen Volkov oldular. Onuncu masada Timofeev ile karşılaşan Gurevich berabere kalırken, şampiyonada oynayan diğer sporcularımız da dokuzuncu turda rakipleriyle berabere kaldılar.

THY'nin sporcularından Anna Muzychuk, arka planda solda ise Svetlana Matveeva görülüyor.

Bayanlarda, dokuzuncu turda Lahno ve Ushenina, Ushenina ve Muzychuk berabere kalırken, turdan önce lider olan Lahno, Ushenina ve Cramling'e iki satranççı daha yetişti. Natalia Zhukova (Jukova), Beşiktaş'ın kadrosunda da yer alan Yelena Dembo'yu yenerken; eski Avrupa Şampiyonlarından Almira Skripchenko; eski dünya şampiyonu Antoaeta Stefanova'yı yendi. Bulgar yıldızın şampiyonluk hedefine ulaşması imkansızlaşırken, Skripchenko da iddialı konuma geldi.

Lela Javakhishvili geçtiğimiz ay düzenlenen Atatürk Kadın Ustalar Turnuvası'na katılmıştı.