Mobile menu

Federasyonumuzdan KYK Yurtlarında Satranç Eğitimi Projesi

whatsapp image 2023-02-15 at 19.41.17Ülkemizi yasa boğan deprem felaketinin ardından afet bölgelerinden gelen binlerce vatandaşımız Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında misafir edilmeye başlandı. Başkanımız Gülkız Tulay, depremden etkilenen çocuklara destek olmak amacıyla KYK yurtlarında kalan çocuklar için satranç eğitim projesi başlatılacağını açıkladı.

Afetzede vatandaşlarımızın yerleştirildiği Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü KYK yurdunu ziyaret eden Başkanımız Gülkız Tulay, “KYK yurtlarında kalan çocuklarımız için satranç eğitim projesi başlatıyoruz. Satranç bu zor günlerin atlatılmasında en önemli sporlardan biri. Adım adım tüm KYK yurtlarında bu projeyi yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Bu KYK yurdunu depremden etkilenen çocuklarımız için uygulayacağımız projenin uygulanmasında pilot olarak seçtik.” dedi.

Başkanımıza yurt ziyaretinde Başkanvekilimiz Aşkın Keleş, Asbaşkanlarımız Ömer Asım Ötegen, Nilüfer Çınar Çorlulu ve Genel Sekreterimiz Mehmet Sedat Fırat eşlik etti. Başkanımız ve beraberindekiler KYK ziyaretinde Çubuk Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Kılıç ile bir araaya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından Başkanımız afetzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini iletti ve çocuk oyun salonunda çocuklarla sohbet ederek onlara satranç takımı dahil çeşitli hediyeler verdi.

Başkanımız Gülkız Tulay, depremlerin sadece bölgede değil tüm Türkiye’de büyük bir travma yarattığına dikkat çekerek, federasyon olarak özellikle çocuklar için yeni projelerin hazırlığını yaptığımızı kaydetti. Başkanımız Gülkız Tulay, “Tarifi imkansız bir tablo ile karışık karşıya kaldık. Yüreğimiz yanıyor ancak hep birlikte yeniden umudu ve geleceği inşa etmenin yollarını bulacağız. Toplumsal dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerini bugünlerde veriyoruz. Şimdi, daha çok çalışmanın, daha çok üretmenin, bu memlekete, insanlarımıza, çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkma vaktidir. Federasyon olarak tüm imkanlarımızla, bu yolda çalışmaya ve sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. İlk olarak KYK yurtlarında kalan ailelerimize destek olmak, çocuklarımızı satrancın güçlü dünyasına çekmek için bu eğitim projesini başlatıyoruz. Ayrıca bölgedeki çocuklarımız için yeni projelerimiz için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

‘Çocuklarımız program dahilinde satranç eğitimi alacak’
Yurt içerisinde bulunan oyun alanına giderek depremden etkilenen çocuklar ile ilgilenen, onlarla sohbet eden ve çocuklara satranç takımı dahil çeşitli hediyeler veren Başkanımız Gülkız Tulay, şöyle devam etti: “Deprem bölgesinde çadır kentlerden gelen fotoğraflarda bölgedeki yetkililerimizin de desteği ile satranç oynayan çocuklarımız vardı. En özel mesajı onlar verdi bize. Bizi duygulandıran ama harekete geçmemizi söyleyen de bu fotoğraflar oldu. Bu felaketin fiziki yıkım ortadan kalksa dahi psikolojik etkisi belki yıllarca sürecek. Yaşananlardan en çok etkilenenler geleceğimiz olan çocuklarımız. Çocuklarımızın bize her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Federasyon olarak deprem bölgemizdeki vatandaşlarımız için tüm imkanlarımız ile çalışıyoruz. Yurtlardaki müdürlüklerimiz ile koordineli çalışarak her yurtta uzun süreli bir satranç eğitmenimizin olmasını sağlayacağız. KYK yurtlarında depremden etkilenen ailelerimizin çocukları program dahilinde satranç derslerine katılabilecekler. Bu KYK yurdunu depremden etkilenen çocuklarımıza erişmede pilot olarak seçtik. Önümüzdeki süreçte ülkemizin pek çok ilinde depremzede vatandaşlarımızın yerleştirildiği yurtlarda benzer çalışmalarımız olacak.”

whatsapp image 2023-02-15 at 19.41.17

whatsapp image 2023-02-15 at 19.41.19

whatsapp image 2023-02-15 at 19.41.18

whatsapp image 2023-02-15 at 19.41.18 1

whatsapp image 2023-02-15 at 19.41.18 2

whatsapp image 2023-02-15 at 19.41.18 3