Mobile menu

Dünya Hızlı Satranç Şampiyonası’nda 9 Tur Geride Kaldı

dunyahzlyldrm2022 Dünya Hızlı Satranç Şampiyonası’nda bugün oynanan 4 tur ile ikinci gün sona erdi. 9 turun ardından GM Mustafa Yılmaz 5 puan, GM Vahap Şanal 4,5 puan ve IM Ediz Gürel ise 3 puanla yoluna devam ediyor. Kadınlar kategorisinde yarışan IM Ekaterina Atalık ise 8 turun ardından 4,5 puanla yoluna devam ediyor.

6.turda GM Dmitry Andreikin ile karşılaşan GM Şanal, açılıştan pek de iyi olmayan bir konumda çıksa da oyunortasında yaptığı doğru taş değişimleri ile konumu eşitledi. Eşit bir vezir ve kale oyunsonuna gidilen maçta güzel bir taktik fikir ile piyon öne geçen büyükustamız, kazanç için zorlasa da rakibinin kuvvetli savunması ile 91 hamle sonucunda masadan yarım puanla ayrıldı. 8.turda beyaz taşlarla agresif bir oyun sergileyen büyükustamız, 29 hamlede rakibini mağlup etmesini bildi.

İkinci günün ilk karşılaşmasında GM Sam Shakland’a karşı siyah taşlarla oynayan GM Yılmaz, eşit çıkılan açılış safhasının ardından rakibinin vezir kanadında yarattığı baskı karşısında piyon geri düştü. Oyunsonunda ise oldukça zor bir konumda doğru savunma hamlelerini bulan büyükustamız yarım puanı aldı. 7.turda ise IM Aldiyar Ansat karşısında açılışta yaptığı piyon fedası ile kalite öne geçti. Oyunun kalanında ise taşlarını aktif ve baskılı bir şekilde kullanan GM Yılmaz, rakibini mağlup etmeyi başardı.

Güne beyaz taşlarla başlayan genç yeteneğimiz IM Gürel, açılışta yaptığı piyon fedasıyla inisiyatifi aldı. Taşlarının aktif konumda olmasını iyi kullanıp baskısını iyice arttıran sporcumuz, kalite önde girdiği oyunsonunu kazanmasını bildi. 7.turda ise IM Nderim Saraci ile karşılaşan IM Gürel, rakibinin merkez hakimiyeti karşısında piyon geri düşse de harika bir taktik fikir bulup at öne geçti. Kazanması oldukça zor bir konumu adeta ilmek ilmek işleyen genç yeteneğimiz 90 hamle sonucunda rakibini mağlup etmeyi başardı.

İlk gün istediği sonuçları alamayan IM Atalık, ikinci güne ise şık bir galibiyet ile başladı. Açılışta rakibinin yaptığı hata karşısında güzel bir at fedası yapıp piyon öne geçen sporcumuz, baskılı oyunuyla avantajını iyice arttırdı ve hızlı bir galibiyet aldı. 6.turda ise IM Nomin-Erdene karşısında kalite geri düşen IM Atalık, at ve şahı ile rakip taşları adeta kilitledi. Baskılı oyunu ile geçer piyon yaratan sporcumuz, güzel oyunuyla rakibini mağlup etmeyi başardı.

Şampiyonada 10.tur maçları yarın TSİ 12.00’de başlayacak.

Resmi Site : https://worldrapidandblitz2022.fide.com/

Chess-results : https://chess-results.com/tnr706381.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/world-rapid-championship-2022/1/1/1

whatsapp image 2022-12-26 at 19.34.05mustafa ylmazvahap analediz gurelatalk