Mobile menu

Mersin Bölge Satranç Turnuvası'nda Şampiyonlar Belli Oldu

rosatom5Federasyonumuz ve Rusya Devlet Şirketi Rosatom iş birliği ile Mersin’de düzenlenen 'Rosatom Mersin Bölge Satranç Turnuvası'nın şampiyonları belli oldu.

Final turunda düzenlenen törene Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Başkanvekilimiz Aşkın Keleş, Asbaşkanımız Ömer Asım Ötegen, Mersin Satranç İl Temsilcimiz Ömer Faruk Ercan, Rosatom’’u temsil eden Akkuyu Nükleer A.Ş. NGS İnşaat Direktör Yardımcısı Dmitry Romanets ile milli sporcumuz WGM Kübra Öztürk Örenli katıldı.

Yaklaşık 800 sporcunun katıldığı turnuvada elemeleri başarıyla geçen 36 sporcu finalde yarıştı. 8 Yaş ve Altı Kategorisi’nde Mert Şahin şampiyon olurken, Kaan Ege Kaya ikinci, Miraç Karakurt ise üçüncü oldu. 12 Yaş ve Altı Kategorisi’nde de Kayra Tamer Şen şampiyon olurken, Yusuf Timuçin Şeyhanlı ikinci ve Ilgın Deniz Eroğlu da üçüncü oldu. Turnuvanın şampiyonlarına ödüller ve armağanlar verildi. Turnuvada yarışan en küçük sporcu Tarsus’tan Deniz Yaramış ise özel bir ödül aldı.

Başkanımız Gülkız Tulay, törende sporculara ve katılımcılara bir video mesaj ile seslendi. 'Rosatom Mersin Bölge Satranç Turnuvası'nda dereceye giren sporcuları kutlayan Başkanımız, şöyle konuştu: “Dünyanın en güçlü teknoloji liderlerinden biri olan Rosatom ile Mersin’de anlamlı bir iş birliğine imza atmaktan mutluyuz. Satranç deyince akla ilk gelen ülkelerden biridir Rusya. Ne mutlu ki artık satranç deyince akla gelen ülkelerden biri de Türkiye. Rosatom’la gerçekleştirdiğimiz bu bölge turnuvasının iki ülke arasında satrançla ilgili daha önemli iş birliklerine dönüşeceğine ve yeni projelere evrileceğine inanıyorum. Satranç için atılan her adım, verilen her destek, geleceğimiz için çok kıymetli. Bu spora yapılan yatırımı, bu ülkenin geleceğine yapılmış bir yatırım olarak görüyoruz. Çok geniş katılımla yapılan bu şampiyonada, müthiş bir mücadele sergileyerek dereceye giren tüm sporcularımızı da yürekten kutluyorum.”

 

rosatom5rosatom6rosatom4

rosatom7

rosatom6

rosatom1

2223rosatom