Mobile menu

Sporcularımız Vandoeuvre Açık Satranç Turnuvası'nda

adsz tasarm - 2022-12-22t170016.73319.Uluslararası Vandoeuvre Açık Satranç Turnuvası, 18-22 Aralık 2022 tarihlerinde Fransa’da düzenleniyor. 18 ülkeden 125 sporcunun yarıştığı turnuvada 9 GM, 15 IM, 1 WIM, 21 FM ve 4 WFM olmak üzere 50 unvanlı sporcu mücadele ediyor. Turnuvada ülkemiz adına ise genç sporcularımız IM Işık Can, FM Hasan Hüseyin Çelik, FM Can Durak ve Egehan İpek yarışıyor. 9 tur üzerinden oynanan turnuvada son tura girilirken son tur öncesinde IM Işık Can 6 puan, FM Hasan Hüseyin Çelik ile FM Can Durak 5 puan ve Egehan İpek 4,5 puan ile son tura giriyorlar.

Turnuvaya 3 galibiyet ile başlayan FM Hasan Hüseyin Çelik, özellikle 3.turda turnuvanın 1 numaralı seribaşı olan IM Pierre Laurent-Paoli karşısında galip gelmeyi başararak turnuvaya damgasını vurdu. Turnuvanın geri kalanında da başarılı performansını devam ettiren genç sporcumuz GM Oleg Korneev, GM Marc Andria Maurizzi ve GM Vladimir Hamitevich gibi büyükustalar karşısında beraberlik aldı ve son tura 5 puanla giriyor. Sporcumuz son tur maçını kazanması halinde IM normu almaya hak kazanacak.

Turnuvada istediği gibi bir başlangıç yapamayan IM Işık Can, son 4 turda oynadığı rakiplerini yenmeyi başararak 6 puan ile 7.sırada son tura giriyor. Son turda ise FM Daniel Fischer karşısında siyah taşlarla mücadele edecek olan sporcumuz son maçını kazanması halinde dereceye girebilecek.

Turnuvada yarışan bir diğer genç sporcumuz FM Can Durak’a baktığımızda ise sporcumuz 4.turda IM Yevgeniy Roshka ve 7.turda ise FM Benjamin Defromont karşısında galip gelmeyi başardı. Son tura 5 puan giren sporcumuz son turda ise FM Floryan Eugene karşısında mücadele edecek.

Son turu bugün oynanacak olan turnuvada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Resmi Site : https://vandoeuvre-echecs.com/open-international/en/

Sıralama : http://www.echecs.asso.fr/Resultats.aspx?URL=Tournois/Id/56789/56789&Action=Cl