Mobile menu

İspanya'da 6 Turun Ardından

adsz tasarm - 2022-12-12t171742.559

Chessable Sunway Sitges Uluslararası Satranç Festivali’nde 6 tur sona erdi. 6 turun ardından sporcularımıza baktığımızda GM Vahap Şanal, IM Cem Kaan Gökerkan ile GM Burak Fırat 4,5 puan, FM Umut Ata Akbaş 4 puan, IM Yağız Kaan Erdoğmuş ile CM Necmettin Korkmaz 3,5 puanla yoluna devam ediyor. Turnuvada verilen bir günlük arada düzenlenen Yıldırım turnuvasında yarışan IM Yağız Kaan Erdoğmuş Gençler kategorisinde şampiyon olmayı başardı.

4.turda büyükustamız GM Vahap Şanal, GM Hans Moke Niemann karşısında siyah taşlarla mücadele etti. Açılıştan eşite yakın bir konumda çıkılırken beyazlar şah kanadından yaptığı piyon sürüşleri ile inisiyatifi aldı. GM Şanal şah kanadı baskısını engellese de kuvvetli rakibi merkezde yarattığı geçer piyon ile üstünlüğü iyice eline geçirdi ve büyükustamız günü puansız kapattı. Sonraki iki turdan ise 1,5 puan çıkartan GM Şanal 4,5 puanla yoluna devam ediyor.

4. ve 5.tur maçlarını kazanan GM Burak Fırat, 6.turda ise GM Vasif Durarbeyli ile karşılaştı. Siyah taşlarla kuvvetli rakibine karşı masadan yarım puanla ayrılan büyükustamız 7.turda ise GM Gawain Jones ile karşılaşacak.

IM Cem Kaan Gökerkan ise 6.turda GM Gawain Jones ile karşılaştı. Siyah taşlarla tecrübeli rakibi karşısında açılıştan oldukça güzel bir pozisyonda çıkan sporcumuz, oyunsonuna geçer piyon yaratarak girdi. Oyunsonunda ise zaman sıkışmasında rakibine üç hamle tekrarı şansı tanıyan sporcumuz günü beraberlik alarak kapattı.

Turnuvanın boş gününde Yıldırım turnuvası yapılırken Gençler kategorisinde yarışan genç yıldızımız IM Yağız Kaan Erdoğmuş, 7 turda 6,5 puan alarak şampiyon olmayı başardı. İlk 5 maçını kazanmasını bilen sporcumuz 6.turda aldığı beraberliğin ardından son turdaki rakibini de mağlup etmeyi başardı. ve adeta turnuvada rakiplerine hiç şans tanımayarak şampiyon oldu.

Yedinci turu TSİ 18.30’da başlayacak olan turnuvada yarışan tüm sporcularımıza başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

Resmi Site : https://www.sunwaychessfestival.com/

Chess-results : https://chess-results.com/tnr676762.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/chessable-sunway-sitges-2022/1/1/1