Mobile menu

3.El Llobregat Açık Satranç Turnuvası Sona Erdi

foto30 Kasım 2022 tarihinden bu yana İspanya’nın Castelldefels şehrinde düzenlenen 3. El Llobregat Açık Satranç Turnuvası dün oynanan son tur maçları ile sona erdi. Turnuvada oldukça başarılı bir performans gösteren genç sporcumuz FM Hasan Hüseyin Çelik ilk IM normunu almayı başardı.

Turnuvada oldukça başarılı bir performans gösteren genç sporcumuz FM Hasan Hüseyin Çelik, son iki turda GM Josep Manuel Lopez Martinez ve GM Marc’andria Maurizzi ile berabere kalarak turnuvayı 5 puan ile noktaladı. Bu başarılı performansı ile 2450 Elo performansını geçen sporcumuz ilk IM normunu almayı başardı.

Son turda GM Pier Luigi Basso ile karşılaşan GM Vahap Şanal, rakibinin sağlam oyunu karşısında doğru taş değişimleri yaparak hafif üstün çift kale oyunsonuna girdi. Çok güzel bir oyunsonu tekniği ile adeta rakibine oyunsonu dersi veren büyükustamız rakibini mağlup etmeyi başardı. Bu sonuç ile 6,5 puan ile turnuvayı tamamlayan sporcumuz 4. ile eş puanlı 7.sırada turnuvayı tamamladı.

Turnuvada yarışan diğer sporcularımıza baktığımızda IM Cem Kaan Gökerkan 5,5 puan, IM Işık Can, FM Can Durak ile FM Adar Tarhan 5 puan, FM Emre Emin Dedebaş 4,5 puan, CM Taylan Rüzgar İnce 4 puan ile turnuvayı noktaladı. B kategorisinde yarışan Ali Alper Çelik ise 6,5 puanla ikinci sırada turnuvayı noktaladı.

Turnuvada yarışan tüm sporcularımızı tebrik ederiz.

Chess-results : https://chess-results.com/tnr636420.aspx?lan=8&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

Resmi site : https://www.elllobregatopenchess.com/en/

 

fotofotoraf