Mobile menu

İspanya’da 6 Tur Geride Kaldı

adsz tasarm - 2022-12-06t173755.763İspanya’nın Castelldefels şehrinde düzenlenen 3. El Llobregat Açık Satranç Turnuvası’nda 6 tur geride kaldı. 6 turun ardından sporcularımıza baktığımızda GM Vahap Şanal ile IM Cem Kaan Gökerken 4,5 puan, IM Işık Can ile FM Hasan Hüseyin Çelik 4 puan, FM Emre Emin Dedebaş, FM Can Durak ile CM Taylan Rüzgar İnce 3 puan ve Adar Tarhan ise 2,5 puanla yoluna devam ediyor. B kategorisinde yarışan Ali Alper Çelik ise 5 puanla eş puanlı lider olarak son üç tura giriyor.

Turnuvaya beraberlik ile başlayan GM Şanal, sonraki üç maçını kazanarak tekrardan üst masalara çıktı. 5.turda 2 numaralı seribaşı GM Yangyi Yu ile karşılaşan büyükustamız, beyaz taşlarla kuvvetli rakibine oyun şansı tanımadı ve masadan yarım puanla ayrıldı. 6.turda ise 6 numaralı seribaşı GM Kirill Alekseenko ile karşılaşan GM Şanal, siyah taşlarla hatasıza yakın bir oyun sergiledi ve bu maçtan da yarım puanla ayrıldı. Bu sonuçlarla 4,5 puana ulaşan büyükustamız, 7.turda ise 1 numaralı seribaşı GM Francisco Vallejo Pons ile karşılaşacak.

İlk turdan yarım puanla ayrılan bir diğer sporcumuz IM Cem Kaan Gökerkan’a baktığımızda ise 3.turda GM Mateusz Bartel ile karşılaştı. Siyah taşlarla aktif bir oyun sergileyip merkezden oyunu açan sporcumuz, taş değişimleri sonucunda eşit bir oyunsonuna gitti ve masadan yarım puan ile ayrıldı. Sonraki 3 turdan ise 2,5 puan toplayan IM Gökerkan, 7.turda ise GM Eltaj Safarli ile karşılaşacak.

Genç sporcumuz FM Hasan Hüseyin Çelik’e baktığımızda ise 2.turda GM Pier Luigi Basso karşısında siyah taşlarla çok güzel bir galibiyet elde eden genç sporcumuz sonrasında oynadığı dört kuvvetli büyükusta karşısında berabere kalarak 4 puana ulaştı. Bu sonuçlarla canlıda 2400 Elo barajını geçen sporcumuz, 2579 Elo performansı ile de ilk IM normunu almaya çok yakın durumda.

7.turu bugün TSİ 19.00’da başlayacak olan turnuvada yarışan bütün sporcularımıza başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

Chess-results:

https://chess-results.com/tnr636420.aspx?lan=8&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

Resmi site : https://www.elllobregatopenchess.com/en/