Mobile menu

Türkiye Şampiyonası'nda Final Zamanı

adsz tasarm - 2022-11-26t223019.035 12022 Türkiye Şampiyonası’nda bugün sekizinci tur maçları oynandı. Şampiyonada 6 puana sahip GM Mustafa Yılmaz son tura lider olarak girerken 5 puana sahip olan GM Mert Yılmazyerli, FM Alparslan Işık, FM Hüseyin Can Ağdelen ve CM Efe Metehan Yavuz ikinciliği paylaşıyor.

FM Hüseyin Can Ağdelen – FM Eray Kılıç maçında açılışta güzel bir at fedası ile inisiyatifi alan FM Ağdelen, oyunortasında doğru hamleleri bulamadı ve avantajını yavaş yavaş yitirdi. Siyah taşlarla çok güzel bir savunma örneği sergileyen FM Kılıç, rakibinin baskısını yavaş yavaş sonlandırıp oyunsonuna taş önde girdi ve son tur öncesinde dengeleri değiştiren bir galibiyete imza attı.

FM Alparslan Işık – FM Okan Özsakallıoğlu maçına baktığımızda ise iki tarafın da sağlam oyunu sonucunda hızlı taş değişimlerine gidildi ve maç beraberlik ile sonuçlandı.

WFM Yulia Gökbulut – GM Mustafa Yılmaz maçında açılışta rakibinin yaptığı hataları iyi değerlendirip erken safhada avantajı alan GM Yılmaz, oyunortasında siyah fili ve ağır taşlarını çok güzel koordine edip konumdaki baskısını iyice hissettirdi. Baskılı oyunu ile oyunsonuna piyon önde giren büyükustamız rakibini mağlup etmesini bildi.

CM Şiar Yaran – GM Mert Yılmazyerli maçında ise beyaz taşlarla agresif bir oyun sergileyip şah kanadı atağına başlayan CM Yaran karşısında GM Yılmazyerli ise merkezden oyunu açıp taş değişimlerine gitti ve oyun eşit bir oyunsonuna gitti. Oyunsonunda ise iki taraf da hata yapmadı ve maç beraberlik ile sonuçlandı.

CM Efe Metehan Yavuz – IM Ege Köksal maçında eşit çıkılan açılış safhasının ardından oyunortasında taş değişimlerinin ardından eşit bir oyunsonu konumuna gidildi. Oyunsonunda ise iki taraf da konumu açıp kazanç fikirleri yaratmaya çalışsa da taraflar hata yapmadı ve maç beraberlik ile sonuçlandı.

Canlı yayını Federasyonumuzun YouTube hesabı üzerinden usta yorumcu IM Can Arduman tarafından gerçekleştirilecek olan şampiyonanın final turu yarın saat 10:00’da başlayacak. Bütün sporcularımıza başarılar dileriz.

Instagram  Facebook Twitter Youtube

Fotoğraf Galerisi

http://tr2022.tsf.org.tr/


https://live.chessbase.com/en/watch/Turkish-Championship-2022/

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/turkish-championship-2022/2/1/1

https://chess-results.com/tnr700113.aspx?lan=8&art=2&turdet=YES