Mobile menu

Türkiye Şampiyonası'nda 6 Turun Ardından

adsz tasarm - 2022-11-26t223019.0352022 Türkiye Şampiyonası’nda bugün altıncı tur maçları oynandı. Altı turun ardından GM Mustafa Yılmaz 5 puanla liderliğini devam ettirirken FM Hüseyin Can Ağdelen ise 4,5 puanla ikinci sırada yoluna devam ediyor. Öte yandan şampiyonada oynayan genç sporcumuz Efe Metehan Yavuz 2300 Elo barajını geçerek FM unvanını almaya hak kazandı.

CM Şiar Yaran – FM Okan Özsakallıoğu maçı belki de turnuvanın en ilginç maçı oldu. Siyahların taş feda edip beyaz şaha baskı uyguladığı bir açılış teorisinin ardından siyahlar konumu zorlamayı tercih etmedi ve sürekli şah ile maç beraberlikle sonuçlandı.

FM Alparslan Işık – WFM Yulia Gökbulut maçında ise açılışta rakibin hatalı hamlelerini iyi değerlendirip üstünlüğü ele geçiren FM Işık, oyunortasında aktif oyunu ile avantajını iyice pekiştirdi. Oyunsonuna kalite önde girip taş değişimleri ile geçer piyon yaratan genç sporcumuz rahat bir galibiyete imza attı.

Şampiyonluk yolunda oldukça önemli bir maç olan FM Hüseyin Can Ağdelen – GM Mustafa Yılmaz maçında eşit çıkılan açılış safhasının ardından beyazlar hafif avantaj elde etse de GM Yılmaz rakibine kazanç şansı tanımadı ve oyun beraberlik ile sonuçlandı.

IM Ege Köksal – FM Eray Kılıç maçında beyazlar oyunortasında avantajı ele geçirse de rakibinin kuvvetli savunması sonrasında maç beraberlik ile sonuçlandı.

Günün en uzun süren karşılaşmasında CM Efe Metehan Yavuz ile GM Mert Yılmazyerli arasında oynandı. Beyazlarla harika bir açılış safhası geçiren CM Yavuz, her hamlede bulması çok zor hamleleri bularak avantajı aldı. Oyunortasında ise kuvvetli rakibi karşısında bu avantajı kazanca çevirmekte zorlanan genç sporcumuz, eşit girilen oyunsonunda GM Yılmazyerli ile berabere kaldı.

Canlı yayını Federasyonumuzun YouTube hesabı üzerinden usta yorumcu IM Can Arduman tarafından gerçekleştirilecek olan şampiyonanın yedinci turu yarın saat 15:00’da başlayacak. Bütün sporcularımıza başarılar dileriz.

Haber : Mert Tırak

 

Instagram  Facebook Twitter Youtube

Fotoğraf Galerisi

http://tr2022.tsf.org.tr/


https://live.chessbase.com/en/watch/Turkish-Championship-2022/

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/turkish-championship-2022/2/1/1

https://chess-results.com/tnr700113.aspx?lan=8&art=2&turdet=YES