Mobile menu

Türkiye Şampiyonası'nda 5 Tur Geride Kaldı

img 84082022 Türkiye Şampiyonası’nda bugün beşinci tur maçları oynandı. Şampiyonada böylelikle ilk yarı sona ererken beş turun ardından GM Mustafa Yılmaz 4,5 puanla tek başına lider konumda yoluna devam ederken FM Hüseyin Can Ağdelen 4 puanla ikinci sırada yoluna devam ediyor.

GM Mustafa Yılmaz – CM Şiar Yaran maçında açılışta hem şah kanadından hem de merkezden yaptığı piyon sürüşleri ile rakibi üzerinde baskı kuran ve oyunun kontrolünü ele geçiren GM Yılmaz, baskılı oyunuyla kalite öne geçti. Aldığı materyal avantajının ardından aktif oyununa devam edip avantajını daha da geliştiren büyükustamız güzel oyunuyla bir galibiyet daha almayı başardı.

FM Okan Özsakallıoğlu – IM Ege Köksal maçında eşit çıkılan bir açılış safhasının ardından iki taraf da sağlam oyunu ile dengeyi bozamadı ve maç beraberlik ile sonuçlandı.

FM Eray Kılıç – GM Mert Yılmazyerli maçına baktığımızda ise beyazların piyon feda ettiği açılışta FM Kılıç rakip taşlara hareket olanağı tanımayarak inisiyatifi ele aldı. Oyunortasında yapılan taş değişimlerinin ardından ise GM Yılmazyerli konumu açmak için piyonu geri verdi. Vezir değişimi sonrasında ise eşit girilen oyunsonunda iki taraf da hata yapmadı ve maç beraberlik ile sonuçlandı.

WFM Yulia Gökbulut – FM Hüseyin Can Ağdelen maçında açılışta tercih edilmeyen bir varyantın oynandığı oyunda siyahlar g hattını açarak rakip şaha baskı kurmaya başladı. Oyunortasında ise taşlarını çok güzel kullanarak baskısını arttıran FM Ağdelen, önce piyon öne geçtiği konumda rakip konumu iyice parçaladı ve güzel bir galibiyete imza attı.

FM Alparslan Işık – CM Efe Metehan Yavuz maçında ise oyunortasında taşları kötü konumda kalan siyahlar piyon feda ederek oyunsonuna gitmeyi tercih etti. Beyazların piyon önde vezir oyunsonuna girdiği oyunda FM Işık kazanmak için konumu zorlasa da rakibinin güzel savunması sonucunda maç beraberlik ile sonuçlandı.

Canlı yayını Federasyonumuzun YouTube hesabı üzerinden usta yorumcu IM Can Arduman tarafından gerçekleştirilecek olan şampiyonanın altıncı turu yarın saat 15:00’da başlayacak. Bütün sporcularımıza başarılar dileriz.

Instagram  Facebook Twitter Youtube

Fotoğraf Galerisi

http://tr2022.tsf.org.tr/


https://live.chessbase.com/en/watch/Turkish-Championship-2022/

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/turkish-championship-2022/2/1/1

https://chess-results.com/tnr700113.aspx?lan=8&art=2&turdet=YES