Mobile menu

Türkiye Şampiyonası'nda 4 Tur Sonunda GM Yılmaz Lider

img 84002022 Türkiye Şampiyonası’nda bugün dördüncü tur maçları oynandı. Dört turun ardından GM Mustafa Yılmaz 3,5 puanla tek başına liderlik koltuğuna oturdu.

Günün en sürpriz sonucunun çıktığı maçta şampiyonanın favorilerinden olan GM Mert Yılmazyerli ile henüz puanla tanışmamış olan FM Okan Özsakallıoğlu karşı karşıya geldi. Beyaz taşlarla kazanca oynayan kuvvetli rakibi karşısında eşit bir açılış tercihi yapan FM Özsakallıoğlu, hızlı taş değişimleriyle eşit bir oyunsonuna gitti. Oyunsonunda ise kazanç için pek şansı kalmayan GM Yılmazyerli yarım puanla yetinmek zorunda kaldı ve şampiyonluk yolunda önemli bir darbe aldı.

CM Şiar Yaran – WFM Yulia Gökbulut maçına baktığımızda açılışta yavaş yavaş üstünlüğü ele alan CM Yaran, rakibine kurduğu baskı ile rakip taşları iyice pasifleştirdi. Oyunortasında ise yaptığı güzel piyon fedası iler rakip konumu iyice çökerten CM Yaran maçın kazanan tarafı oldu.

CM Efe Metehan Yavuz – FM Eray Kılıç maçında ise eşit bir konumda çıkılan açılış safhasının ardından oyunortasında da eşit denebilecek konumda iki taraf da kazanç için tüm şanslarını denedi. Piyonunu h6 karesine getirip güzel bir mat fikri yaratan CM Yavuz, rakibinin yaptığı hatalı 47…Ve6 hamlesini güzel oyunuyla değerlendirmeyi başardı ve maçın kazanan tarafı oldu.

IM Ege Köksal – GM Mustafa Yılmaz maçında eşit geçilen açılış safhasının ardından oyunortasında merkezdeki geçer piyonu kullanarak avantajı ele geçiren GM Yılmaz, baskılı oyunu ile rakip piyonları teker teker topladı. Üstünlüğünü güzel oyunuyla iyice arttıran büyükustamız ders niteliğinde kazandığı oyunlara bir yenisini daha ekledi.

Günün son karşılaşmasında ise FM Hüseyin Can Ağdelen ile FM Alparslan Işık karşı karşıya geldi. Açılıştan piyon önde çıkan FM Ağdelen, taşların hızlıca sadeleştiği oyunda kale ve iki piyona karşı at ve fil oyunsonuna gitti. Beyaz taşlarla kazanması hiç de kolay olmayan bu oyunsonu konumunda siyah taşlarla çok kuvvetli bir savunma örneği sergileyen FM Işık yarım puanı almayı başardı.

Canlı yayını Federasyonumuzun YouTube hesabı üzerinden usta yorumcu IM Can Arduman tarafından gerçekleştirilecek olan şampiyonanın beşinci turu yarın saat 15:00’da başlayacak. Bütün sporcularımıza başarılar dileriz.

Instagram  Facebook Twitter Youtube

Fotoğraf Galerisi

http://tr2022.tsf.org.tr/


https://live.chessbase.com/en/watch/Turkish-Championship-2022/

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/turkish-championship-2022/2/1/1

https://chess-results.com/tnr700113.aspx?lan=8&art=2&turdet=YES