Mobile menu

Türkiye Şampiyonası'nda 3.Tur

img 83682022 Türkiye Şampiyonası’nda bugün üçüncü tur maçları oynandı. Üç turun ardından GM Mustafa Yılmaz, GM Mert Yılmazyerli ve FM Hüseyin Can Ağdelen 2,5 puanla liderliği paylaşıyor.

Bugünün ve turnuvanın kuşkusuz en beklenen maçı GM Mustafa Yılmaz – GM Mert Yılmazyerli maçıydı. Beyaz taşlarla kazanç için maça çıkan GM Yılmaz, eşit geçen bir açılış safhasının ardından oyunortasında merkez piyonlarını kullanarak üstünlük almaya çalıştı ancak siyah taşlarla mükemmele yakın bir oyun sergileyen GM Yılmazyerli karşısında maç iki tarafın da güzel oyunuyla beraberlikle sonuçlandı.

FM Okan Özsakallıoğlu – FM Eray Kılıç maçında oldukça agresif bir açılış olan Sicilya Savunması Najdorf devamyoluna karşı FM Özsakallıoğlu çok tercih edilmeyen 11.Vh3 hamlesini tercih etti. Açılış kısmından iyi bir konumda çıkan FM Kılıç, oyunortasında çok güzel bir taktik ile avantajını iyice pekiştirdi ve sonrasında güzel oyunuyla maçı kazanmayı başardı.

FM Hüseyin Can Ağdelen – CM Efe Metehan Yavuz maçına baktığımızda eşit denebilecek bir açılışta rakibinin yaptığı hata sonucunda piyon öne geçen FM Ağdelen, doğru taş değişimleri ile piyon önde kale oyunsonuna gitti. Oyunsonunda ise güzel bir teknik ile yavaş yavaş galibiyete doğru giden FM Ağdelen güzel bir galibiyete imza attı.

Günün bir diğer karşılaşmasında turnuvaya istedikleri gibi başlamayan FM Alparslan Işık ile CM Şiar Yaran karşılaştı. Beyaz taşlarla mücadele eden FM Işık, piyon önde çıktığı açılış safhasının ardından oyunortasında da rakibinin taş fedası karşısında doğru savunmayı bularak taş önde kaldı ve maçın kazanan tarafı olmayı başardı.

WFM Yulia Gökbulut – IM Ege Köksal maçında ise beyaz taşlar ile sağlam bir açılış tercihi yapan WFM Gökbulut karşısında IM Köksal açılışta üstünlüğü rakibine kaptırmadı ve maç eşit olan ama iki tarafla da hataya çok açık olan bir oyunsonuna gitti. Oyunsonunda ise beyazlar kazanç şansı oluştursa da bulması oldukça zor olan hamleleri bulamayınca maç beraberlik ile sonuçlandı.

Canlı yayını Federasyonumuzun YouTube hesabı üzerinden usta yorumcu IM Can Arduman tarafından gerçekleştirilecek olan şampiyonanın dördüncü turu yarın saat 15:00’da başlayacak. Bütün sporcularımıza başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

Instagram  Facebook Twitter Youtube

Fotoğraf Galerisi

http://tr2022.tsf.org.tr/


https://live.chessbase.com/en/watch/Turkish-Championship-2022/

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/turkish-championship-2022/2/1/1

https://chess-results.com/tnr700113.aspx?lan=8&art=2&turdet=YES