Mobile menu

2 Turun Sonunda GM Yılmaz ve GM Yılmazyerli Zirvede

adsz tasarm - 2022-11-26t223019.0352022 Türkiye Şampiyonası’nda bugün ikinci tur maçları oynandı. İki turun ardından GM Mustafa Yılmaz ile GM Mert Yılmazyerli tam puanla liderliği paylaşırken üçüncü turda iki büyükustamız karşı karşıya gelip bir nevi erken final oynayacaklar.

FM Eray Kılıç – GM Mustafa Yılmaz maçında açılışta rakibinin 11.Fe3 hamlesinden sonra piyon yapısını bozup üstünlüğü ele geçiren GM Yılmaz maçın kalan kısmında da ders niteliğinde bir oyun sergiledi. Oyunortasında piyon öne geçen büyükustamız oyunsonunda yavaş yavaş taşları sadeleştirerek üstünlüğünü iyice açığa çıkardı ve çok güzel bir galibiyete imza attı.

GM Mert Yılmazyerli – WFM Yulia Gökbulut maçına baktığımızda ise açılıştan eşit bir şekilde çıkılmasının ardından oyunortasında rakip şaha baskı kuran GM Yılmazyerli, rakibin belki de oyunu kaybettiren 25…Kfd8 hamlesi karşısında zayıf kalan f7 piyonuna baskı kurarak avantajı ele geçirdi. Maçın sonlarında ise çok güzel taktik fikirler ile maçı sonlandıran büyükustamız güzel bir galibiyetle günü kapattı.

Günün belki de en ilginç maçı CM Şiar Yaran – FM Hüseyin Can Ağdelen maçı oldu. İki tarafın da açılışta ilginç hamleler seçmesinin ardından modern satranç literatüründe rastlamadığımız ilginç bir oyunortası konumu oluştu. CM Yaran açılışta piyon geri düşmesine rağmen oyunortasında avantajı alır gibi olsa da zaman sıkışmasından iyi çıkan taraf FM Ağdelen oldu ve oldukça karışık geçen bir oyunda kazanan taraf olmayı başardı.

IM Ege Köksal – FM Alparslan Işık maçında eşit geçen bir açılış safhasının ardından IM Köksal güzel bir taktik fikri ile piyon kazansa da FM Işık da aynı güzellikte bir taktik fikri bularak piyonu geri almayı başardı. Eşit girilen oyunsonunda ise iki taraf da dengeyi bozamadı ve maç beraberlik ile sonuçlandı.

Günün son maçında ise iki genç sporcumuz CM Efe Metehan Yavuz ile FM Okan Özsakallıoğlu karşı karşıya geldi. Açılış safhasında rakip taşlara adeta hareket alanı bırakmayarak üstünlüğü ele geçiren CM Yavuz, oyunortasında ise 31.Fxc6 hamlesi ile tahtadaki en kritik taşını rakibine verdi ve üstünlüğünü kaybetti. Konumda ise iki taraf da zaman sıkışmasına girerken bu sefer de 40…Axe5 ile üstünlüğü rakibine veren taraf CM Özsakallıoğlu oldu ve CM Yavuz maçın kalan kısmında çok güzel bir şekilde oynayarak rakibini mağlup etmeyi başardı.

Canlı yayını Federasyonumuzun YouTube hesabı üzerinden usta yorumcu IM Can Arduman tarafından gerçekleştirilecek olan şampiyonanın üçüncü turu yarın saat 15:00’da başlayacak. Bütün sporcularımıza başarılar dileriz.

Instagram  Facebook Twitter Youtube

Fotoğraf Galerisi

http://tr2022.tsf.org.tr/


https://live.chessbase.com/en/watch/Turkish-Championship-2022/

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/turkish-championship-2022/2/1/1

https://chess-results.com/tnr700113.aspx?lan=8&art=2&turdet=YES