Mobile menu

Antalya'da Final Zamanı

whatsapp image 2022-11-13 at 20.42.292022 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda bugün sekizinci tur maçları oynandı. Şampiyonada artık son tura girilirken 10 yaş genel kategoride yarışan Baver Yılmaz son tura lider olarak, IM Ediz Gürel ise son tura liderliği paylaşarak giriyor.

8 yaş genel kategoride yarışan Ali Poyraz Uzdemir, beyaz taşlarla rakibinin açılışta yaptığı hatayı güzel bir şekilde değerlendirerek erken bir üstünlük aldı ve maçı güzel oyunuyla kazanmayı başardı. Bu sonuçla 6,5 puana yükselen sporcumuz ikinciliği paylaşarak son tura giriyor.

10 yaş genel kategoride birinci masada siyah taşlarla oynayan Baver Yılmaz, açılıştan itibaren eşit bir şekilde devam eden oyunda bazı kazanç fikirleri yaratmaya çalışsa da rakibinin güzel oyunu sonucunda masadan yarım puanla ayrıldı. İkinci masada ise iki sporcumuz Mehmet Alper Çelebi ve Özgür Toprak Kurt karşılaştı. İki tarafın da oldukça güzel oynadığı maçtan sporcularımız beraberlikle ayrıldı. Böylece Özgür Toprak kurt 6,5 puanla ikinciliği paylaşırken Mehmet Alper Çelebi ve Murat Kutay Yardak ise 6 puanla dördüncülüğü paylaşarak madalya şanslarını devam ettiriyorlar. 10 yaş kızlar kategorisinde mücadele eden Tuana Abak, siyah taşlarla oynadığı oyunda açılıştan piyon önde çıktı. Oyunortasında da baskılı oyunuyla rakip konumu iyice parçalayan sporcumuz güzel bir galibiyet almayı başardı. Böylece 6 puana yükselen sporcumuz son tura üçüncülüğü paylaşarak giriyor.

14 yaş kategorisinde ikinci masada iki Türk sporcumuz karşılaştı. Şampiyona boyunca hep ilk masada oynayan IM Ediz Gürel ile bir başka başarılı sporcumuz FM Can Durak karşılaştı. Beyaz taşlarla erken safhada üstünlüğü ele geçiren IM Gürel bu turdan galibiyetle ayrılan isim oldu. Aynı kategoride üçüncü masada oynayan FM Hasan Hüseyin Çelik ise günü yarım puanla kapatırken, Miraç Melih Topuz ise rakibini yenmeyi başardı. Böylece IM Ediz Gürel 7 puanla liderliği paylaşırken 6 puana sahip olan FM Hasan Hüseyin Çelik ile Miraç Melih Topuz ise 6 puanla üçüncü ile eş puanlı olarak son tura giriyor.

Final turu yarın saat 10:00'da başlayacak olan şampiyona ile ilgili tüm gelişmelere ve anlık paylaşımlara resmi sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Resmi site : http://eycc2022.tsf.org.tr/

Chess-results : https://chess-results.com/tnr678927.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30