Mobile menu

Avrupa Şampiyonası'nda 7 Tur Tamamlandı

 8jp99252022 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda bugün yedinci tur maçları oynandı. Şampiyonada yedi turun ardından 10 yaş genel kategoride Baver Yılmaz 6,5 puanla liderlik koltuğuna otururken Özgür Toprak Kurt 6 puan ile ikinci sırada son iki tura giriyor. 12 yaş genel kategoride yarışan Yiğit Karaca 6 puanla ikinci sırada, 14 yaş genel kategoride yarışan IM Ediz Gürel ise 6 puanla liderliği paylaşıyor.

 


10 yaş genel kategoride bu tura lider olarak giren Baver Yılmaz, agresif bir oyun stili sergilediği oyunda oyunortasında avantajı ele geçirdi ve güzel bir galibiyete imza atarak 6,5 puanla lider olarak son iki tura giriyor. 2. masada beyaz taşlarla oynayan Özgür Toprak Kurt, oyunortasında aldığı avantajı oyunsonundaki güzel oyunuyla taçlandırdı ve güzel bir galibiyete imza atarak 6 puan ile ikinciliğe oturdu. 3. ve 5. masalarda mücadele eden Görkem Ünsal ile Mehmet Alper Çelebi de maçlarını kazanmayı başardı ve 5,5 puanla üçüncülüğü paylaşarak son iki tura giriyorlar.


12 yaş genel kategoride madalya şansını devam ettiren Yiğit Karaca, beyaz taşlarla eşit girdiği oyunsonunda kazanmak için uğraşsa da rakibinin defansif oyunu sonucunda yarım puanla yetinmek zorunda kaldı. Böylece 6 puana ulaşan sporcumuz son iki tura ikinci sırada giriyor.


14 yaş genel kategoride şampiyona başından beri lider olarak yoluna devam eden IM Ediz Gürel, bugün Ukraynalı sporcu Svyatoslav Bazakutsa ile karşı karşıya geldi. Siyah taşlarla açılıştan istemediği bir pozisyonda çıkan genç yıldızımız oyunortasında konumu zorlamayı tercih etmedi ve masadan yarım puanla ayrıldı. IM Ediz Gürel son iki tura 6 puanla liderliği paylaşarak giriyor. Aynı kategoride yarışan FM Hasan Hüseyin Çelik ve FM Can Durak maçlarını kazanarak son iki tura 5,5 puanla giriyorlar.


Sekizinci turu yarın saat 15:00'da başlayacak olan şampiyona ile ilgili tüm gelişmelere ve anlık paylaşımlara resmi sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf Galerisi 

Instagram  Facebook  Twitter 


Resmi site : http://eycc2022.tsf.org.tr/


Chess-results : https://chess-results.com/tnr678927.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30