Mobile menu

2022 Avrupa Yaş Grupları'nda Son 3 Tur

whatsapp image 2022-11-11 at 21.33.562022 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda bugün altıncı tur maçları oynandı. Şampiyonada altı turun ardından 10 yaş genel kategoride yarışan Baver Yılmaz 5,5 puanla liderlik koltuğunda otururken 8 yaş kategorisinde yarışan Ali Poyraz Uzdemir, 12 yaş genel kategoride yarışan Yiğit Karaca ve 14 yaş genel kategoride yarışan IM Ediz Gürel 5,5 puanla kategorilerinde liderliği paylaşıyor.

8 yaş kategorisinde 6.tura tam puanlı bir şekilde giren Roman Shogdzhiev ile mücadele eden Ali Poyraz Uzdemir, siyah taşlarla oynadığı oyunda oyunortasında piyon geri düşse de merkez piyonlarını kullanarak oyunsonunda karşı oyun yarattı ve rakibini yenmeyi başardı. Bu sonuçlar ile rakibini liderlik koltuğundan indiren sporcumuz eş puanlı lider olmayı başardı. Sporcumuz 7.turda ise 1 numaralı seribaşı Marc Llari ile karşı karşıya gelecek.

10 yaş genel kategorisine baktığımızda birinci masada siyah maçlar ile mücadele eden Özgür Toprak Kurt, açılıştan itibaren eşit bir oyuna sahne olan maçta 72 hamle sonucunda masadan beraberlik ile ayrıldı. İkinci masada ise iki Türk sporcumuz Baver Yılmaz ile Mehmet Alper Çelebi karşılaştı. Beyaz taşlarla agresif bir oyun stili sergileyen Baver Yılmaz, hızlı bir şekilde üstünlüğü ele aldı ve maçta kazanan taraf olmayı başardı. Böylece son 3 tura 5,5 puanla tek başına lider olarak giren sporcumuz 7.turda ise ile karşılaşacak.

12 yaş genel kategoriye adeta damgasını vuran Yiğit Karaca, beyaz taşlarla oynadığı maçta açılışta baskılı oyunu ile piyon öne geçti. Oyunsonunda ise avantajını yitiren sporcumuz rakibinin yaptığı hatalı hamleyi değerlendirerek maçı kazanmayı başardı son üç tura girilirken 5,5 puanla liderliği paylaşmaya devam ediyor.

14 yaş genel kategorisinde 6.tura tam puanla giren IM Ediz Gürel, FM Cnejev ile karşılaştı. Beyaz taşlar ile açılıştan hafif avantaj alarak çıkan genç yıldızımız kale oyunsonunda kazanması oldukça zor olan bir konumda maçı çok zorlasa da 84 hamle sonucunda beraberlik ile yetinmek zorunda kaldı. Son 3 tura 5,5 puanla giren sporcumuz 7.turda ise Svyatoslav Bazakutsa ile karşılaşacak.

Yedinci turu yarın saat 15:00’da başlayacak olan şampiyona ile ilgili tüm gelişmelere ve anlık paylaşımlara resmi sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf Galerisi 

Instagram  Facebook  Twitter 

Resmi site : http://eycc2022.tsf.org.tr/

Chess-results : https://chess-results.com/tnr678927.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30