Mobile menu

2022 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda İlk Yarı Sona Erdi

adsz tasarm - 2022-11-10t213630.6152022 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda bugün beşinci tur maçları oynandı. Şampiyonada böylece ilk yarı sona ererken 14 yaş genel kategoride IM Ediz Gürel tam puanla liderlik koltuğunda otururken 10 yaş genel kategoride Özgür Toprak Kurt, Mehmet Alper Çelebi ile Baver Yılmaz 4,5 puanla liderliği paylaşıyor. 

8 yaş genel kategoride 5.tura tam puan ile giren Ali Poyraz Uzdemir bugün kategorisinin en çekişmeli maçlarından birini oynadı. Eşit denebilecek bir çift kale oyunsonunda iki tarafında kazanmak için zorladığı bir konum oluştu ve 72 hamle sonunda maç beraberlikle sonuçlandı. Bu sonuç ile sporcumuz yoluna 4,5 puanla devam ediyor ve 6.turda tam puanlı sporcu Roman Shogdzhiev ile karşı karşıya gelecek.

10 yaş genel kategorisine baktığımızda ise ilk masada Özgür Toprak Kurt – Baver Yılmaz maçı vardı. Oldukça çekişmeli geçen maçta beyazlar oyunsonuna önde girse de rakibinin sağlam savunması sonucunda maç beraberlik ile sonuçlandı. İkinci masada ise Görkem Ünsal ile Mehmet Alper Çelebi karşılaştı. Siyahların açılışta üstünlüğü ele aldığı maçta Mehmet Alper Çelebi baskılı oyununu sonuna kadar devam ettirdi ve günün kazananı olmayı başardı. Böylece son 4 tura 4,5 puan ile giren Özgür Toprak Kurt, Mehmet Alper Çelebi ve Baver Yılmaz liderliği paylaşıyor. 10 yaş kızlar kategorisine baktığımızda ise Senem Gül Başsarı, Zeynep Duru Şahin ve Selin Torun 4 puanlı bir şekilde üst sıralardaki mücadelelerine devam ediyor.

12 yaş kategorisinde harika bir turnuva geçiren Yiğit Karaca, bugün 4 numaralı seribaşı Khagan Ahmad(2135) ile karşılaştı. Oldukça ilginç geçen açılış safhasından ardından iki tarafın da dengeli oyunu sonucundan eşit bir kale oyunsonuna girildi ve maç beraberlik ile sonuçlandı. 14 yaş genel kategorisine ambargo koyan genç yıldızımız IM Ediz Gürel, FM Seeman(2375) karşısında siyah taşlar ile oynadı. Açılıştan hafif üstün bir şekilde çıkan sporcumuz oyunortasında aktif oyunu ile rakip taşların konumunu iyice zayıflattı. Doğru taş değişimleri ile avantajını iyice pekiştiren IM Gürel, çok güzel bir galibiyete imza attı ve tek başına liderlik koltuğuna oturdu. Aynı kategoride yarışan FM Hasan Hüseyin Çelik ise siyah taşlarla çok güzel bir galibiyete imza attı ve 4,5 puan ile ikinciliğe yerleşti.

Altıncı turu yarın saat 15:00’da başlayacak olan şampiyona ile ilgili tüm gelişmelere ve anlık paylaşımlara resmi sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf Galerisi 

Instagram  Facebook  Twitter 

Resmi site : http://eycc2022.tsf.org.tr/

Chess-results : https://chess-results.com/tnr678927.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30