Mobile menu

Antalya'da 4 Turun Ardından 4 Kategoride Zirvedeyiz

ekran goruntusu 2022-11-09 2247082022 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda bugün dördüncü tur maçları oynandı. 4 turun ardından 8 yaş genel kategoride yarışan Ali Poyraz Uzdemir, 10 yaş genel kategoride yarışan Özgür Toprak Kurt ile Baver Yılmaz, 12 yaş genel kategoride yarışan Yiğit Karaca, 14 yaş genel kategoride yarışan IM Ediz Gürel yollarına tam puan ile devam eden sporcularımız oldular.

8 yaş kategorisinde yarışan Ali Poyraz Uzdemir, siyah taşlarla oynadığı maçta eşit çıkılan açılış safhasından sonra oyunortasında sergilediği agresif oyun ile rakibini hataya sürükledi ve güzel bir feda ile maçı kazanmayı başardı. Böylece tam puanla yoluna devam eden sporcumuz üç sporcu ile birlikte liderliği paylaşıyor.

10 yaş kategorisinde baktığımızda ise müthiş bir gurur tablosu ile karşı karşıya geliyoruz. Siyah taşlar ile oynadıkları maçlardan galip ayrılan Özgür Toprak Kurt ile Baver Yılmaz kategorinin tam puana sahip iki sporcusu olurken sporcularımız beşinci turda ise karşı karşıya gelecek. Beşinci tura 3,5 puan ile giren Görkem Ünsal ile Mehmet Alper Çelebi ise ikinci masada karşılaşacaklar ve böylece beşinci turda ilk iki masada dört Türk sporcu oynuyor olacak.

12 yaş genel kategoriye turnuvaya oldukça başarılı bir başlangıç yapan Yiğit Karaca, bugün 1 numaralı seribaşı FM Averin(2368) ile karşı karşıya geldi. Beyaz taşlar ile açılıştan pek de iyi olmayan bir konumda çıkan sporcumuz, doğru taş değişimleri ile geçer piyon yarattı ve sonrasında ise güzel oyunu ile kuvvetli rakibini yenmeyi başardı.

14 yaş kategorinin en büyük favorilerinden olan IM Gürel ile turnuvaya çok başarılı bir başlangıç yapan CM Erten bugün karşı karşıya geldi. İki kuvvetli büyükustanın karşılaşması tadında geçen oyunda açılıştan eşite yakın bir konumda çıkıldı. Oldukça karışık olan bir oyunortasında avantajı ele geçiren IM Gürel piyon önde oyunsonuna girdi ve güzel oyunu ile maçı kazanmasını bildi.

Dördüncü turu yarın saat 15:00’da başlayacak olan şampiyona ile ilgili tüm gelişmelere ve anlık paylaşımlara resmi sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Resmi site : http://eycc2022.tsf.org.tr/

Chess-results : https://chess-results.com/tnr678927.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30