Mobile menu

Avrupa Yaş Gruplarında 9 Sporcumuz Tam Puanla Yoluna Devam Ediyor

vaj072522022 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda bugün üçüncü tur maçları oynandı. 3 turun ardından 9 sporcumuz tam puanla yoluna devam ediyor.

8 yaş genel kategoride yarışan Ali Poyraz Üzdemir bugün oldukça hızlı bir galibiyete imza atarak tam puanla yoluna devam ediyor. En başarılı başlangıç yaptığımız 10 yaş genel kategoride Baver Yılmaz ve Özgür Toprak Kurt yollarına tam puanla devam ederken 2,5 puana sahip 6 sporcumuz da üst sıralarda yollarına devam ediyor. 10 yaş kızlar kategorisinde yarışan ve 2022 Dünya 10 Yaş Kızlar ikincisi olan Senem Gül Başsarı, 1 numaralı seribaşı başladığı turnuvaya 3 tane güzel galibiyet ile devam ederken turnuvanın en büyük favorilerinden biri olduğunu rakiplerine gösterdi.

12 yaş genel kategoride yarışan Yiğit Karaca, kuvvetli rakiplerine karşı üç galibiyet alarak tam puan ile yoluna devam ediyor. Özellikle bugün 7 numaralı seribaşı rakibine karşı siyah taşlar ile mücadele eden sporcumuz, açılışta aldığı avantajı güzel oyunu ile oyunsonuna da taşıdı ve güzel bir galibiyete imza attı. Sporcumuz yarın 1 numaralı seribaşı FM Averin(2368) ile karşı karşıya gelecek. 16 yaş kızlar kategorisinde yarışan sporcumuz, Hatice Aslı Muştu siyah taşlar ile oyunortasında piyon öne geçmesinin ardından taşlarını aktif kullanarak avantajını iyice pekiştirdi ve en sonda yaptığı iki güzel feda ile maçı kazanmasını başardı. Böylece, turnuvaya üç galibiyetle başlamış oldu.

14 yaş genel kategoriye 1 numaralı seribaşı olarak başlayan IM Ediz Gürel ilk turlarda aldığı güzel galibiyetler ile kategorisinin en göze çarpan sporcusu olmaya devam ediyor. Dün aldığı kusursuz galibiyetten sonra bugün de zor bir oyunortası konumundan oyunsonuna geçiş aşamasındaki ustaca oyunu sonucunda avantajı ele geçirdi ve maçı kazanmasını bildi. Aynı kategoride yarışan CM Kerem Erten, 5 numaralı seribaşı sporcu FM Lavrencic(2335) karşısında harika bir fil fedası ile rakip şahın konumunu dağıttı ve çok güzel bir galibiyete imza attı. Aynı kategoride yarışan bir diğer sporcumuz Miraç Melih Topuz, kategorisine 65.sırada başlamasına rağmen 3 tane FM unvanlı rakibine de galip gelerek 3 turun ardından turnuva genelinde tam puana sahip olan en düşük sırada başlayan sporcusu olmayı başardı. Böylece 14 yaş genel kategoride tam puana sahip olan 7 sporcunun 3’ünü Türk sporcularımız oluşturmuş oldu.

Dördüncü turu yarın saat 15:00’da başlayacak olan şampiyona ile ilgili tüm gelişmelere ve anlık paylaşımlara resmi sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf Galerisi 

Instagram  Facebook  Twitter 

Resmi site : http://eycc2022.tsf.org.tr/

Chess-results : https://chess-results.com/tnr678927.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30