Mobile menu

Avrupa Yaş Grupları'nda 2. Tur

whatsapp image 2022-11-07 at 22.19.122022 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda bugün ikinci tur maçları oynandı. 2 turun ardından 62 sporcumuz tam puan ile turnuvaya güzel bir başlangıç yaptılar.

Turnuvanın ilk turunda ilk beş masadan da galibiyet ile ayrılarak rakiplerine büyük bir gözdağı veren 10 yaş altı genel sporcularımız aynı başarılarını ikinci turda da devam ettirdi ve kategori genelinde ilk iki turunu kazanan 15 sporcunun 7’sini Türk sporcular oluşturuyor. 12 ve 14 yaş genel kategorilerinde de beşer sporcumuz ilk iki maçını kazanarak kategorilerinde Türk baskınlığını rakiplerine hissettirmeye başladılar.

Günün güzel maçlarına baktığımızda ise günün en baskın maçı hiç şüphesiz 14 yaş genel kategoride yarışan IM Ediz Gürel’den geldi. İlk turda da güzel fedalar ile çok şık bir galibiyete imza atan genç yıldızımız, bu turda da rakibine hiç şans tanımadı 1 saat 20 dakikalık süre farkı ile rakibini yenmeyi başardı. 10 yaş kızlar kategorisine 1 numaralı seribaşı olarak başlayan Senem Gül Başsarı ise agresif bir açılış seçtiği karşılaşmada piyon önde girdiği kale oyunsonunda güzel bir galibiyete imza attı.

Üçüncü turu yarın saat 15:00’da başlayacak olan şampiyona ile ilgili tüm gelişmelere ve anlık paylaşımlara resmi sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz.

FotoÄŸraf Galerisi 

Resmi site : http://eycc2022.tsf.org.tr/

Chess-results : https://chess-results.com/tnr678927.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30