Mobile menu

GM Yılmaz ve WGM Öztürk Örenli Shusha Kapalı Satranç Turnuvası'nda

adsz tasarm - 2022-09-21t185319.8062022 Shusha Kapalı Satranç Turnuvası, 21-24 Eylül 2022 tarihleri arasında Azerbaycan’ın Şuşa şehrinde düzenleniyor. 10 davetli büyükustanın katıldığı Açık kategorisi ve 10 davetli kadın ustanın yarıştığı Kadınlar kategorisi olarak 2 kategoride düzenlenen turnuva Hızlı ve Yıldırım olmak üzere iki aşamada düzenlenecek. 9 ülkeden 20 davetli ustanın mücadele edeceği turnuvada genel kategoride ülkemiz adına GM Mustafa Yılmaz mücadele ederken kadınlar kategorisinde ise WGM Kübra Öztürk Örenli mücadele edecek. 

9 turluk döner sistem ile düzenlene turnuvada ilk üç gün sporcular 15+10 zaman temposu ile Hızlı satranç maçları yaparken son gün ise 3+2 zaman temposu ile Yıldırım satranç maçları yapacak. Hızlı satranç maçlarında galibiyet için 2 puan, beraberlik için 1 puan ve mağlubiyet için 0 puan alınırken Yıldırım satranç maçlarında ise galibiyet için 1 puan, beraberlik için 0.5 puan ve mağlubiyet için 0 puan alınacak.

Turnuvada bugün ilk hızlı satranç maçları oynanırken Hintli GM Vidit’e karşı beyaz taşlar ile mücadele eden GM Yılmaz, oyunortasında yaptığı hata ile avantajı güçlü rakibine kaptırdı ve rakibinin güzel oyunu sonucu maçı kaybetmekten kurtulamadı. IM Arabidze karşısında siyah taşlar ile mücadele eden WGM Öztürk Örenli ise açılışta aldığı avantajı güzel oyunu ile maçın sonuna kadar devam ettirdi ve turnuvaya galibiyet ile başlamayı başardı.

Turnuvada hamle yapan GM Yılmaz ve WGM Öztürk Örenli’ye başarılar dileriz.

Resmi site : http://shushachess.com/en

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/shushachess-2022/1/1/1