Mobile menu

Kulüpler'de Şampiyon 'Galva Metal Spor Kulübü Derneği'

243d0c5a-6380-4606-9bf3-fefe68e4e3f2Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde 28 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında 53 takım ve 500’den fazla sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen 2022 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası düzenlenen ödül töreninin ardından sona erdi.

 

2022 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası’nda şampiyon Galva Metal Spor Kulübü Derneği olurken ikinci Çanakkale Apaydın Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, üçüncü Çelik Satranç Spor Kulübü Derneği, dördüncü İzmir Apaydın Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Derneği beşinci Yıldız Satranç Spor Kulübü Derneği, altıncı ise İstanbul Moda Spor Kulübü oldu. Şampiyona’da dereceye giren kulüplerimiz gelecek yıl Türkiye Satranç İkinci Ligi’ne katılma hakkı elde etti.

Şampiyonanın kapanış törenine Konya Valisi Vahdettin Özkan, Gençlik Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Yönetim Kurulumuz, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay,  davetliler, kulüp temsilcileri, sporcular, veliler ve basın mensupları katıldı.

Törenin açılışında konuşma yapan Başkanımız Gülkız Tulay, Konya’da yaşanan lig heyecanından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek sporcularımızı ve kulüplerimizi verdikleri mücadeleden dolayı tebrik etti. Başkanımız Tulay, “Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi, Türkiye Satranç Birinci Ligi ve Türkiye Satranç İkinci Ligimizin ardından yoğun ve mücadele ile geçen 2022 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası'nı tamamladık, tüm turlar oynandı. Akıl dolu hamleler atıldı, yüksek heyecanlar, zaman zaman stresler yaşandı. Fakat buna değiyor, satranç sporunun bayrağını her geçen gün daha da yükseğe taşıyoruz. Bunun için hep birlikte çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Başta satranç sporuna verdiği desteklerden dolayı Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na ve Sayın Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’a, Konya’da bizlere ev sahipliği yapan Konya Valimiz'e ve Selçuklu Belediye Başkanımız'a olmak üzere tüm paydaşlarımıza, Federasyon tüm ekibimize, hakemlerimize, sporcularımıza, antrenörlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törende konuşma yapan Konya Valisi Vahdettin Özkan ise Konya’nın spor alanında da gelişmişliğine dikkat çekerek, “Katılımınız için herkese teşekkür ediyorum. Konya’mız özellikle spor altyapısının iyileştirmesi ve Konya ilimizin sporla da ifade ediliyor olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Satranç nizamı, matematiği, zihinsel ve fiziksel aktivite ile beraber entelektüel derinliğide gençlerimize kazandıran ve gençlerimizin nitelikli gelişmesine yardımcı olan bir spor. Bu spor dalının faaliyetlerinin ilimizde icra ediliyor olmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Dereceye giren tüm takımlarımızı ve mücadele eden kulüplerimizi kutluyorum” diye konuştu.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise , “Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte program yapmaktan çok memnunuz. Satrancı seviyoruz, sporu seviyoruz. Selçuk Belediyesi Spor Kulübü’müz de lisanslı sporcularımız, milli sporcularımız var. Satranç Federasyonumuz ile birlikte yaptığımız bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Kulüplerimizin burada mücadele etmeleri çok önemli ve dereceye girerek üst lige çıkan takımlarımızı da tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da Konya’da satranç sporunun önemli faaliyetlerine ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek sporcuları ve dereceye giren takımları tebrik etti.
2022 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası'nda hamle yapan tüm kulüplerimizi tebrik ediyor, sporcularımızın başarılarının devamını diliyoruz. 

http://kulupler.tsf.org.tr/

Fotoğraf Galerisi

243d0c5a-6380-4606-9bf3-fefe68e4e3f2

Hatıra Fotoğrafı 

img 6622

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası Şampiyonu Galva Metal Spor Kulübü Derneği Ödüllerini Konya Valisi Vahdettin Özkan , Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Başkanımız Gulkız Tulay'dan aldı. 

img 6612

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası İkincisi Çanakkale Apaydın SAtranç Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ödüllerini Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay ve Selçuklu Belediye

Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'dan aldı

3

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası Üçüncüsü Çelik Satranç Spor Kulübü Derneği ödüllerini Fedearasyon Başkanımız Gülkız Tulay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'tan aldı. 

4

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası Dördüncüsü İzmir Apaydın Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ödüllerini Başkanvekilimiz Aşkın Keleş'ten aldı. 

5

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası Beşincisi Yıldız Satranç Spor Kulübü Derneği ödüllerini Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay'dan aldı. 

6

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası Altıncısı İstanbul Moda Spor Kulübü Derneği ödüllerini Konya Gençlik Spor İl Müdürü Vekili İsa Araba ve Spor Hizmetleri Müdürü Bilal Yavaş'tan aldı.