Mobile menu

Konya'da Şampiyonlar Belli Oldu

f10f2496-5862-4997-8a3c-145e0ee92409Federasyonumuz ve Selçuklu Belediyesi iş birliğinde 21-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Satranç Birinci ve Türkiye Satranç İkinci Ligi ödül töreninin ardından sona erdi.

9 tur boyunca birbirinden heyecanlı ve zorlu maçlara sahne olan Türkiye Satranç Birinci Ligi’nde şampiyon Hukukçu Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Kulübü Derneği olurken ikinci Apaydın Satranç ve Spor Kulübü Derneği, üçüncü ise Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Derneği oldu. Dereceye giren takımlar gelecek yıl bir üst lig olan Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’ne katılma hakkı kazandı.

Türkiye Satranç İkinci Ligi’nde ise şampiyonluğu elde eden takım Seyhan Belediye Spor Kulübü Derneği olurken ikinci Güzelbahçe Altyapı Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üçüncü Bursa Deneyim Spor Kulübü Derneği dördüncü de Alaçatı Satranç Gençlik ve Spor Kulübü derneği oldu. Dereceye giren takımlar gelecek yıl bir üst lig olan Türkiye Satranç Birinci Lig’ine katılma hakkı kazandı. 

Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Başkanvekilimiz Aşkın Keleş, Asbaşkanlarımız Ömer Asım Ötegen, Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Aykut İlker Mete, Medine Boz, Ali Ümit Şifaver, Temsilcilikkler Koordinasyon Kurulu Başkanımız Mustafa Eroğlu, MHK Asbaşkanlarımız Mustafa İmamoğlu, Harun Küçükkılınç sporcular veliler ve kulüp temsilcileri katıldı.

LİGLERİMİZİN GÜCÜ GİDEREK ARTIYOR 
Ödül töreninde konuşma yapan Başkanımız Gülkız Tulay liglere katılım gösteren tüm takımlarımızı tebrik ederek şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye Satranç Birinci Ligi ve İkinci Ligi ilk günden son güne kadar çekişmeli ve zorlu maçlara sahne oldu. Heyecan hep yüksekti. Mücadele etmek,şampiyon olmak kupa madalya kazanmak kadar da önemlidir. Takımlarımız son ana kadar mücadelelerini sürdürürdüler. Liglerimizde takımlar her yıl daha da güçlünerek yer alıyor, her yıl mücadele daha da zevkli bir hale geliyor. Şampiyon olan ve bir üst lige çıkan takımlarımızı tebrik ediyorum.”

Liglerimizde hamle yapan tüm takımlarımızı tebrik ediyoruz. 

Birinci Lig Turnuva Sayfası

İkinci Lig Turnuva Sayfası

Fotoğraf Galerisi 

f10f2496-5862-4997-8a3c-145e0ee92409

Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Ligi Toplu Hatıra Fotoğrafı

img 3915

Başkanımız Gülkız Tulay sporcumuz Handenur Şahin'e FIDE'den almış olduğu "Avrupa'nın Mücadeleci Ruhuyla Öne Çıkan Engelli Kadın Oyuncusu'" ödülünü takdim etti. 

img 3992

Birinci Lig Şampiyonu Hukukçu Fenerbahçeliler Spor ve Kültür Kulübü Derneği

img 3954

Birinci Lig İkincisi Apaydın Satranç ve Spor Kulübü Derneği

img 3947

Birinci Lig Üçüncüsü Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Derneği

img 3944

İkinci Lig Şampiyonu Seyhan Belediye Spor Kulübü Derneği 

img 3940

İkinci Lig İkincisi Güzelbahçe Altyapı Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Derneği 

img 3936

İkinci Lig Üçüncüsü Bursa Deneyim Spor Kulübü

img 3932

İkinci Lig Dördüncüsü Alaçatı Satranç Gençlik ve Spor Kulübü Derneği