Mobile menu

Süper Lig'de Son Tura Giriliyor

adsz tasarm - 2022-08-26t230519.391Ankara CP Otel’de düzenlenen Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nde bugün on ikinci tur maçları oynandı. 16 Ağustos tarihinden bu yana büyük bir heyecan ile devam eden Süper Lig’de artık son tura girilirken 10 galibiyet ve 1 beraberlik ile 21 puan toplayan Göktürk Satranç Spor Kulübü şampiyonluğa oldukça yakın konumda son tura giriyor. 20 puanı bulunan THY Spor Kulübü ise şampiyonluk şansını son tura taşıyor. Son tura 3 puan ile giren Gökyay Vakfı Spor Kulübü ise Birinci Lig’e düşen ilk takım oldu.

Günün en önemli karşılaşması Göktürk Satranç Spor Kulübü – Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü maçı idi. Son 4 masada rakibine üstünlük kuran Göktürk Satranç Spor Kulübü 4,5-1,5 gibi oldukça net bir skor ile rakibini mağlup etti ve şampiyonluk yolundaki son büyük engeli de geçmiş oldu.

Rota Koleji Spor Kulübü – Gökyay Vakfı Spor Kulübü maçında ise maçı 3,5-2,5 kaybeden Gökyay vakfı Spor Kulübü Birinci Lig’e düşen ilk kulüp oldu. Maçı kazanan Rota Koleji Spor Kulübü ise düşme hattından kurtularak son tura rahat bir şekilde giriyor.

Tarsus Zeka Satranç Kulübü – Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü maçında 5.masada skoru hanesine yazan Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü rakibini 3,5-2,5 mağlup etti. Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü – Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü maçında ise 3,5-2,5 skor ile kazanan taraf Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü oldu.

Taş Duvar Spor Kulübü – Darüşşafaka Spor Kulübü maçında ise 3.masada galibiyet alan Taş Duvar Spor Kulübü kalan masaların beraberlik ili bitmesi sonucunda maçı 3,5-2,5 kazandı. Şampiyonluk ümitleri mucizelere kalan THY Spor Kulübü ise düşme hattında bulunan Burhaniye Satranç Spor Kulübü’nü 5-1 skor ile mağlup etti.

Süper Lig'in final turu yarın saat 10.00'da başlayacak.

Tüm takımlara başarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası

Canlı Yayın

Fotoğraf Galerisi